Straume: būvniecības karteļa radītie zaudējumi var būt lēšami miljonos

© Foto : twitter / Valdības mājaЕкаб Страуме
Екаб Страуме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kukuļi, amatpersonu uzpirkšana, karteļa vienošanās: būvuzņēmumu lieta varētu ievilkties uz ilgāku laiku.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iesāktai kriminālprocess par karteli būvniecības nozarē ir saistīts ar lielākajiem pēdējo gadu iepirkumiem, paziņoja KNAB vadītājs Jēkabs Straume telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes".

Pēc Straumes sacītā, aizliegto vienošanos radīto zaudējumu apmērs var būt mērāms vairākos miljonos eiro, taču aprēķini pagaidām netika veikti.

Строительные каски - Sputnik Latvija
Konkurences padome aicina kartelī iesaistītos atzīties izdarītajā

Straume paziņoja, katrs no sešiem cilvēkiem, kuriem kriminālprocesa ietvaros ir tiesības uz aizstāvību, ieguvis personas statusu, pret kuru ierosināts kriminālprocess, taču neviens no viņiem nav aizdomās turamais. Tāpat viņš apstiprināja, ka bijušajam prezidentam Raimondam Vējonim kriminālprocesā ir liecinieka statuss. Taču, pēc Straumes sacītā, jebkura kriminālprocesa ietvaros KNAB aptaujā daudzus cilvēkus, un nevajag katra cilvēka izsaukšanu uz Biroju uztvert kā kaut ko grandiozu.

KNAB vadītājs nenosauca iespējamos izmeklēšanas beigu termiņus.

"Jums jāsaprot, ka šī mums nav vienīgā lieta, biroja resursi nav neizmērojami," pateica viņš.

KNAB rīcībā esošie fakti liecina par iespējamu uzpirkšanu un kukuļu pieņemšanu par pretendentu cenu saskaņošanu iepirkumos, kā arī par amatpersonu uzpirkšanu ar mērķi īstenot uzņēmēju intereses citos jautājumos, kas nav saistīti ar iepirkumiem, laika periodā no 2015. gada sākumā līdz 2018. gada vidum. Provizoriskās kukuļu summas sastāda no 25 tūkstošiem eiro līdz vairākiem simtiem tūkstošiem.

Ziņu lente
0