Bijušais CIP analītiķis: Putins brīdināja Bušu par 11.septembra teroraktiem

© Foto : instagram / _prandshoot_Световые инсталляции в память об 11 сентября 2001 года
Световые инсталляции в память об 11 сентября 2001 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
CIP bijušais analītiķis savā grāmatā atgādināja, ka Vladimirs Putins bija pirmais ārvalstu līderis, kurš piezvanīja Džordžam Bušam pēc 11.septembra teroraktiem, lai paustu atbalstu ASV.

RĪGA, 6. septembrisSputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2001.gadā paziņojis ASV vadītājam Džordžam Bušam, ka Savienoto Valstu teritorijā iespējami terorakti, raksta bijušais CIP analītiķis Džordžs Bībijs, vēsta RIA Novosti.

Bībijs savā grāmatā "Krievijas slazds: kā mūsu ēnu karš ar Krieviju var izvērsties kodolkatastrofā" apgalvo, ka Putins divas dienas pirms 11.septembra piezvanījis savam amerikāņu kolēģim un atklājis, ka "Krievijas izlūkdienests konstatējis plānojamas teroristiskas kampaņas – "kaut ko sen gatavotu" – pazīmes, kas nāk no Afganistānas".

Зачем США выращивали монстра? - Sputnik Latvija
Video
Kāpēc ASV uzaudzināja monstru: ben Ladena labākais draugs

Bijušais analītiķis savā grāmatā atgādināja, ka Vladimirs Putins bija pirmais ārvalstu līderis, kurš piezvanīja Džordžam Bušam pēc 11.septembra teroraktiem, lai paustu atbalstu ASV.

Bībija grāmata šonedēļ nākusi klajā Amerikā. Iepriekš tās autors vadīja CIP analītisko nodaļu, kas nodarvojās ar Krieviju, bet patlaban viņš ir Vašingtonas ekspertu – Nacionālo interešu centra viceprezidents.

Kremļa vietnē tīmeklī, ziņu arhīvā ir informācija par to, ka 2001.gada 10.septembrī notikusi Putina un Buša tālruņa saruna. Atzīmēts, ka saruna notikusi pēc ASV iniciatīvas. Puses apsprieda gaidāmo APEC samitu, kā arī Krievijas un ASV pārrunas augstākajā līmenī. Pie tam informācija liecina, ka abu valstu vadītāji pauduši gandarījumu par intensīvajiem sakariem militāri politiskajā jomā, ekonomikā un citās nozarēs.

Ziņu lente
0