Apšaude Odesā: ir vairāki bojāgājušie

CC0 / pixabay / Полицейский автомобиль
Полицейский автомобиль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teksasas štata pilsētā Odesa noticis asiņains slaktiņš, šāvēja rīcības motīvi tiek noskaidroti.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Pieci cilvēki gājuši bojā un vēl 21 guvis ievainojumus apšaudes rezultātā Odesas pilsētā, Teksasas štatā, ASV, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Amerikas medijiem.

Tiek atzīmēts, ka ASV kārtējais masveida apšaudes gadījums noticis uz ceļa, kurš savieno Midlendas un Odesas pilsētu. Sākotnēji policija uzskatīja, ka apšaudi veic divi šāvēji, taču pēcāk noskaidrojās, ka tas bijis viens cilvēks. Viņu izdevās likvidēt.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja savā sociālā tīkla Twitter lapā, ka ir informēts par notikušo, tiesībsargājošās iestādes veic izmeklēšanu.

Amerikāņu telekanāla CBS žurnālists Deivids Begnauds publiskojis apšaudes video starp bruņoto vīrieti un policiju un nejaušo garāmgājēju reakciju uz notikušo.

Policija identificēja aizdomās turamo kā "aptuveni 35 gadus vecu baltādainu vīrieti". Viņš aizdzina ASV pasta dienesta automobili. Nozieguma motīvi vēl nav zināmi, kā arī nav zināms tas, no kāda ieroča viņš šāvis uz nebruņotiem cilvēkiem un policiju.

Masveida apšaude notikusi Teksasā mazāk nekā mēnesi pēc divām masveida traģēdijām Teksasas pilsētā Elpaso un Deitonā, Ohaio štatā. Toreiz bojā gāja 31 cilvēks un vairāk nekā 50 guva ievainojumus. Katra šāda veida apšaude izraisa ASV sabiedrības apspriešanu sakarā ar ieroču glabāšanas un izmantošanas jautājumu. Tramps nosauca šos incidentus par noziegumiem pret cilvēci.

ASV pieaug sabiedrības kustība par brīvas šaujamieroču pārdošanas aizliegumu. Pēc katra to nelikumīgas izmantošanas gadījuma diskusija atsākas ar jaunu spēku.

Ziņu lente
0