Gribam iemācīties runāt krieviski: Radio trio "Jaunajā vilnī" traucēja valodas barjera

© Photo Facebook / Radio trioRadio trio
Radio trio - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grupa "Radio trio" no Latvijas ieņēmusi septīto vietu konkursā "Jaunais vilnis" Sočos. Dalībnieces pastāstīja par adrenalīnu uz skatuves, saspringto darbu un tulkojuma grūtībām.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Starptautiskajā jauno izpildītāju mūzikas konkursā "Jaunais vilnis", kas aizritēja Sočos no 24. līdz 29. augustam. Grupa "Radio trio" no Latvijas ieņēmusi septīto vietu – tā saņēmusi 241 punktu.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от New Wave / Новая волна (@newwave_official)

Uzvaru izcīnīja Inis Neziri no Albānijas, konkursa jaunākā dalībniece.

Trio dalībnieces pastāstīja Skaties.lv, ka brīdī, kad iznākušas uz skatuves, neko īpašu nav gaidījušas – viņas vienkārši centās sniegt priekšnesumu pēc iespējas labāk. Ar novērtējumu viņas ir apmierinātas, it īpaši ar deviņiem punktiem no Igora Krutoja.

"Mūsu mērķis nav izcilas atzīmes, bet gan izveidot saikni ar klausītāju un pašām izbaudīt priekšnesumus. Likās, ka mēs uz tās skatuves eksplodēsim un aizlidosim uz kosmosu, bija ļoti liela enerģija un adrenalīns. (...)

Pats grūtākais konkursā ir izkāpt no komforta zonas, jo režisors mūs vēlas redzēt un dzirdēt citādākas, nekā esam pieradušas. Nevar nepieminēt laika trūkumu, nespēju pietiekami labi sagatavoties lielajai skatuvei, bet tas liek pamatu nākotnei, kurā būs daudzi šādi momenti," stāstīja dziedātājas.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Radio trio (@radio_trio)

Pirms konkursa viņām nepārtraukti mainīts dziesmu aranžējums, pieeja niansēm, tāpēc visu laiku bija jābūt gatavībā, fokusā, lai nepalaistu neko garām.

"Valodas barjera. Mēs nesaprotam visus jokus un režisora piezīmes. Jā, viss tiek iztulkots, bet liekas, ka daļa no pateiktā pazūd tulkojumā. Gribam labāk iemācīties runāt krieviski," paziņoja "Radio trio".

Īpaši svarīga grupas loceklēm šķita sadarbība ar Aleksandru Revzinu, kurš devis vairākus svarīgus padomus. Dziedātājām bija interesanti vērot, kā viens cilvēks redz kopainu, saprot, kā katram māksliniekam jākustas, kādai mūzikai jābūt, kādiem tērpiem, kosmētikai un frizūrām.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Radio trio (@radio_trio)

"Esam arī sadraudzējušās ar dalībniekiem. Forši, ka gandrīz katrs no trīspadsmit māksliniekiem ir no citas valsts, tātad tā ir cita kultūra, paražas, mūzikas bizness. Runājamies, salīdzinām savas dzīves, tas ir ļoti noderīgi," ar smaidu stāstīja meitenes.

Uz konkursu grupa devās ar vēlmi - "jāiepeld nezināmajā okeānā" un jāskatās, kas no tā iznāks.

Brīvā laika viņām nebija gandrīz nemaz, darba bija daudz.

"Nevaram ne pasauļoties iziet, ne nopeldēties, turklāt peldēties jūrā vai baseinā konkursantiem ir aizliegts. Reizēm pa kluso tomēr aizlavāmies nopeldēties," pasmējās "Radio trio".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Radio trio (@radio_trio)

Ziņu lente
0