Bundesvēra karavīri palikuši bez apaviem, vēsta Vācijas mediji

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг ВМС Германии
Флаг ВМС Германии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas armija ir saskārusies ar nopietnām materiāli tehniskajām problēmām.

RĪGA, 30. augusts – Sputnik. Vācijas bruņotie spēki saskaras ar nopietnām materiāltehniskajām problēmām – tagad bundesvēram pietrūkst pat pirmās nepieciešamības priekšmeti, piemēram, armijas apavi, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Die Welt.

"Lidmašīnas nelido, tanki nebrauc, un lielgabali nešauj. Bundesvēra apgāde ir bēdīga. Vērtējums "nosacīti piemērota aizsardzībai" ir pilnīgi piemērots," norādīja materiāla autors.

Военные учения Железный волк в Литве - Sputnik Latvija
Bailes no KF karavīriem un nāve zem nolūzuša koka zara: kā klājas NATO bataljonam Lietuvā

Avīzes rīcībā esošā informācija liecina, ka apavu piegāde armijai saskārusies ar milzīgu aizkavēšanos. Vācijas Aizsardzības ministrija informēja, ka piegādes termiņus nav izdevies ievērot rūpniecības ierobežoto iespēju rezultātā.

Ziņots, ka no standarta komplekta, kas ietver divus pārus smago zābaku un vienu pāri vieglo, karavīriem pietiekamā skaitā izsniegts tikai viens pāris smago apavu – 160 tūkstoši pāru. Jāpiebilst, ka patlaban bundesvērā dien 183 tūkstoši karavīru, norāda izdevums. Pie tam ar vieglajiem apaviem nodrošināts tikai 31 tūkstotis kareivju.

"Tas ir tikpat kā ugunsdzēsējiem dzēst ugunsgrēku, apautiem čībiņās," situāciju intervijā avīzei Der Tagesspiegel komentēja bundestāga deputāte Mari-Agnese Štrāka-Cimmermane.

Ziņu lente
0