Politika

Mediji: Tramps "iesaldējis" militārās palīdzības finansējumu Ukrainai

© REUTERS / CARLOS BARRIAПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācijas avoti Baltajā namā paziņoja, ka ASV prezidents "iesaldējis" budžeta līdzekļus, kas bija rezervēti militārajai palīdzībai Ukrainai.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps devis rīkojumu "iesaldēt" finansējumu, kas iepriekš bija paredzēts militārās palīdzības sniegšanai Ukrainai. Par to vēsta mediji, atsaucoties uz avotu Trampa administrācijā, informēja Sputnik Igaunija.

Saskaņā ar izdevuma Politico dariem, ASV prezidenta lēmums skaidrojams ar viņa vēlmi uzzināt, cik efektīvi Kijeva izmanto naudu, ņemot vērā Vašingtonas intereses. Līdz pārbaudes beigām līdzekļi būs "iesaldēti", atklāja augstu stāvoša Baltā nama amatpersona. Politico sarunbiedrs atzīmēja, ka lēmumu par militārās palīdzības turpmāko sniegšanu Ukrainai pieņems Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons un ASV aizsardzības ministrs Marks Espers.

Города мира. Одесса - Sputnik Latvija
Francija nodos Ukrainai 20 patruļas kuterus

Zināms, ka šajā finanšu gadā ASV atvēlējušas Ukrainai 250 miljonus dolāru no valsts budžeta militārām vajadzībām.

RIA Novosti vēsta, ka kopumā, saskaņā ar ASV bijušās vēstnieces Ukrainā Mari Jovanovičas datiem, kopš 2014. gada Kijeva saņēmusi no Vašingtonas aptuveni miljardu dolāru aizsardzības uzlabošanai.

Komentējot ASV politiku, kas vērsta uz Ukrainas militārā spēka uzlabošanu, Maskava jau vairākkārt ir norādījusi: Kijevas militārisko mērķu ārējs finansējums palielina bruņotā konflikta eskalāciju Donbasā.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka naudas piešķiršana Ukrainai dažāda bruņojuma iegādei kavē Minskas vienošanos īstenošanu.

Neapmierinātību ar Baltā nama politiku Ukrainas jautājumā pauž arī ASV, piemēram, senators no Virdžīnijas štata Ričards Bleks aicināja ASV vadību nepiedalīties "strīdos pie Krievijas robežas". Politiķis pauda raizes par ieroču piegādēm Kijevai.

"Jo vairāk ieroču jūs piegādājat, jo vairāk ieroču ražotāji vēlas karu," paziņoja Ričards Bleks.

Ziņu lente
0