Džonsons satrakojies: britu premjers slēdzis parlamentu līdz oktobra vidum

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasЗапуск процедуры выхода Великобритании из ЕС
Запуск процедуры выхода Великобритании из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Ministru kabineta vadītāja Borisa Džonsona lēmumu slēgt balsts parlamentu līdz oktobra vidum likumdevēji nosauca par aizvainojumu demokrātijai.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons izsludinājis pārtraukumu valsts parlamenta darbā līdz 14.oktobrim. Savu lēmumu politiķis pamatojis ar nepieciešamību īstenot iekšpolitisko programmu, vēsta Sputnik Igaunija.

"Pēc partijas konferenču tradicionālās sezonas noslēguma tagadējā parlamenta darba otrā sesija sāksies ar karalienes uzrunu pirmdien, 14.oktobrī," premjerministra kancelejas informatīvo paziņojumu citēja RIA Novosti.

Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Boriss Džonsons piedāvājis ES alternatīvu lēmumu darbībai pēc Brexit

Ziņojumā paskaidrots, ka "pārtraukums ļaus Borisam Džonsonam piedāvāt deputātu uzmanībai jaunus iekšpolitiskos jautājumus". Pie tam uzsvērts, ka deputātiem tiek dāvāts pietiekami ilgs laiks, lai izskatītu ar Brexit saistītos jautājumus, kas var rasties pēc Eiropas Padomes sēdes 17.-18.oktobrī.

Džonsona lēmumu asi kritizēja virkne britu politiķu. Parlamenta spīkeris Džons Berkovs norādīja, ka premjera mērķis ir atņemt deputātiem iespēju pilnvērtīgi apspriest ar Brexit saistītās problēmas.

Britu parlamenta vadītājam piekrīt arī valsts bijušais finanšu ministrs Filips Hamonds. Viņš vērtēja, ka premjerministra lēmums neatbilst Apvienotās Karalistes Konstitūcijai.

"Tas ir rupjš Konstitūcijas parkāpums – nedot parlamentam iespēju kontrolēt valdību nacionālās krīzes periodā," Hamonds apgalvoja savā lapā Twitter.

Zināms, ka Lielbritānijai jāpamet Eiropas Savienība šī gada 31.oktobrī. Iepriekš Boriss Džonsons vairākkārt norādīja, ka Brexit notiks jebkādos apstākļos – ar vienošanos vai bez tās. Viņš vēstīja, ka pēc izstāšanās no Eiropas Savienības sāksies jauna ēra – ceļš pretī uzplaukumam, kas padarīs Lielbritāniju par "varenāko vietu uz Zemes".

Ziņu lente
0