Politika

Tramps: Putinu "iespējams, noteikti" uzaicinās uz nākamo G7 tikšanos

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп во время встречи на полях саммита "Группы двадцати" в Осаке
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп во время встречи на полях саммита Группы двадцати в Осаке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps atklāja, ka G7 valstu līderi apsprieduši Krieviju, taču viņam nav zināms, vai tā atgriezīsies "Lielajā septītniekā".

RĪGA, 25. augusts – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps atklāja, ka Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu "iespējams, noteikti" uzaicinās uz nākamo G7 tikšanos, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja: ja šāds ielūgums tiks saņemts, to izskatīs. "Prezidents Putins preses konferencē jau atbildēja, ka mēs noteikti izskatīsim, ja būs," Peskovs konstatēja RIA Novosti.

Pie tam, saskaņā ar aģentūras Reuters informāciju, Donalds Tramps atklāja, ka G7 valstu līderi apsprieduši Krieviju, taču viņam nav zināms, vai tā atgriezīsies "Lielajā septītniekā".

Акция во Франции против проведения саммита G7 - Sputnik Latvija
Francijas policija izmantojusi speclīdzekļus, lai izkliedētu protesta akciju pret G7

Iepriekš ASV prezidents jau izteicās par iespēju atjaunot Krieviju G7 sastāvā un norādīja, ka formāts G8 ir vēlamāks. Nesen sarunā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu ASV vadītājs atbalstīja sava franču kolēģa ierosinājumu uzaicināt Krieviju uz G7 samitu 2020. gadā. Vācijas kanclere Angela Merkele saistīja jautājumu par G8 formāta atjaunošanu ar progresu konflikta noregulēšanā Ukrainā.

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija uzskata par lietderīgiem jebkādus sakarus ar "Lielā septītnieka" valstīm, un uzskata par iespējamu atjaunot formātu G8. 

Ziņu lente
0