"Jaunais vilnis" Jūrmalā? Krutojs neatbalstīs Latviju

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasКомпозитор Игорь Крутой
Композитор Игорь Крутой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komponists un producents Igors Krutojs komentēja ideju atsākt "Jaunā viļņa" organizēšanu Jūrmalā.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Iepriekš dziedātāja Laima Vaikule stāstīja, ka viņas festivāls "Rendezvous" nav ieņēmis "Jaunā viļņa" vietu Jūrmalā, turklāt Latvijas kūrortā pietiks vietas arī diviem muzikālajiem festivāliem, pat vairāk. Vaikule atzīmēja, ka pati ar prieku uzstājusies "Jaunajā vilnī" un viņai ļoti patīk konkurss.

Producents un komponists Igors Krutojs komentēja portālam Dni.ru Vaikules teikto par "Jaunā viļņa" atgriešanos Jūrmalā.

""Jaunais vilnis" neatgriezīsies Jūrmalā. Soču mērs var būt mierīgs. Mēs paliksim tepat," viņš kategoriski paziņoja.

Viņa viedoklis nepārsteidz: Krutojs savulaik atklāja, ka bija iespēja visu izlabot, kad 2014. gadā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs iekļāva vairākus krievu māksliniekus nevēlamo personu sarakstā, ņemot vērā Latvijas viedokli Krimas jautājumā, un "Jaunais vilnis" pameta Jūrmalu, taču tā ir palaista garām.

Новая волна в Сочи - Sputnik Latvija
Latvija brauc uz Sočiem: kas pārstāvēs valsti "Jaunajā vilnī"

Krievu komponists pastāstīja, ka pēc "Jaunā viļņa" aiziešanas no Jūrmalas toreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs ieradies Maskavā un ticies ar Krievijas prezidenta administrācijas vadītāju, lai pacenstos atgriezt festivālu Latvijā. Savukārt Latvijas vēstniecība ielūdza Krutoju uz tikšanos, lai apspriestu iespējas saglabāt "Jauno vilni" Jūrmalā.

Taču laikā, kad bija jānotiek "Jaunajam vilnim", Vaikule organizēja savu festivālu "Rendezvous" un, pēc producenta domām, parādīja, ka Krievijas "Jaunais vilnis" Latvijai nav vajadzīgs.

Tagad, runājot par savu kategorisko nevēlēšanos atvest "Jauno vilni" atpakaļ uz Jūrmalu, Krutojs pastāstīja, ka jaunā atrašanās vieta Sočos festivālam it nemaz nav kaitējusi, vēl vairāk, konkurss ar katru gadu piesaista aizvien lielāku skaitu zvaigžņu un iededzina jaunas.

"Katru gadu mainās izpildes maniere, repertuārs, parādās jauni atzarojumi un mākslinieki. Esmu laimīgs par to, ka mūsu zīmols nav sevi izsmēlis un piesaista milzīga izmēra zvaigznes – Maiklu Boltonu, viņsaulē jau aizgājušo Dmitriju Hvorostovski, Annu Ņetrebko. Tas aizdedzina arī jaunas zvaigznes," konstatēja Krutojs.

Vienlaikus pašas Jūrmalas varasiestādes neiebilstu pret iespēju atgūt konkursu. Taču Latvijas politika atstāj tās bez šī pīrāga gabala. Jūrmalas domes deputāte Elizabete Krivcova atzīmēja, ka konkursa atgriešanās būtu Jūrmalas interesēs, taču nav jēgas apspriest šo jautājumu, kamēr Latvijas un Krievijas attiecības nekļūs siltākas.

Ziņu lente
0