PNB Banka apstrīdēs lēmumu par savu slēgšanu

© Photo Gorod.lvRinda pie PNB Bankas Daugavpilī
Rinda pie PNB Bankas Daugavpilī - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunie akcionāri un PNB Bankas valde uzsver, ka banka ir finansiāli stabila, savukārt bankas akcionāri ir gatavi iemaksāt bankā papildu kapitālu 146 miljonu eiro apmērā.

RĪGA, 23. augusts – Sputnik. AS "PNB Banka" iesniegusi prasību Rīgas Administratīvajā rajona tiesā pret 15. augustā Finanšu un kapitāla tirgus (FKTK) pieņemto lēmumu par tās darbības apturēšanu, raksta BB.lv.

Banka uzskata, ka FKTK lēmums nav pamatots un nekādas steidzamas nepieciešamības ieviest finanšu operāciju īstenošanas aizliegumu nav bijis.

Iesniegumā teikts, ka dotajā brīdī PNB Banka atrodas tiešā Eiropas Centrālās Bankas (ECB) uzraudzībā, un tikai tā var pieņemt un izpildīt uzraudzības lēmumus vai sniegt instrukcijas FKTK. ECB lēmumus, uz kuru atsaucas FKTK, nesatur rezolūciju par bankas darbības ierobežošanu.

PNB Banka в Риге - Sputnik Latvija
Guseļņikovam neļāva pārdot PNB Bankas akcijas: bankas slēgšana lietā jauna versija

Jaunie akcionāri un PNB Bankas valde uzsver, ka banka ir finansiāli stabila, savukārt bankas akcionāri ir gatavi iemaksāt bankā papildu kapitālu 146 miljonu eiro apmērā, par ko iepriekš informēja regulējošās iestādes, teikts paziņojumā.

Banka norāda, ka, "pieņemot šādu lēmumu, FKTK nodarīja kaitējumu ne tikai pašai bankai, bet arī desmitiem tūkstošu pensionāru un valsts budžeta iestādēs nodarbinātiem iedzīvotājiem, kā arī pilsētu un rajonu administrācijām, kuri izmanto bankas pakalpojumus. Vēl jo vairāk šāds lēmums ir smags trieciens Latvijas reputācijai starptautiskajā investoru kopienā, jo jaunie bankas akcionāri ir ārvalstu, tai skaitā ASV un Francijas, pilsoņi, un mūsu klienti veic uzņēmējdarbību visur pasaulē".

"Tādējādi jaunie akcionāri un PNB Bankas valde patur tiesības izmantot arī citus tiesību aizsardzības līdzekļus, kas ir paredzēti gan Latvijas, gan Eiropas līmenī, un, cita starpā, izriet no investīciju aizsardzības līgumiem, tostarp, no Latvijas valdības un ASV valdības līguma par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību," tiek uzsvērts paziņojumā.

Iepriekš FKTK iesniedza Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā prasību par PNB Bankas maksātnespēju. Maksātnespējas administratora amata kandidāts ir Vigo Krastiņš.

Ziņu lente
0