NATO parādīja zobus: ASV karavīri neuzticas Latvijas zobārstiem

© Sputnik / Sergey MelkonovAmerikāņu karavīrs pie jaunās kazarmas Lielvārdes aviobāzē
Amerikāņu karavīrs pie jaunās kazarmas Lielvārdes aviobāzē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieci ārsti ieradušies no Vācijas, lai izmeklētu Lielvārdes bāzē dislocēto amerikāņu karavīru zobu veselību.

RĪGA, 23. augusts – Sputnik. Latvijā dislocēto Kanādas karavīru matus griež no dzimtenes speciāli noalgots frizieris. Tagad noskaidrojies, ka ārzemju karavīri arī savus zobus nerāda vietējiem ārstiem, raksta avīze "Segodņa".

Īpašo uzdevumu stomatologu desants

ASV armijas preses dienests vēsta, ka Lielvārdes gaisa militārajā bāzē ieradusies īpašās nozīmes vienība – speciālisti no Eiropas Zobu veselības apakšvienības (Dental Health Command Europe). Piecu ārstu grupa pārbaudīja Pirmās kaujas aviācijas brigades karavīru zobus, kuri šobrīd atrodas Latvijā deviņus mēnešus ilgās rotācijas ietvaros.

DHCE apakšvienība tika izveidota 2016. gadā un bāzējas Vācijā. Tās uzdevumos ietilpst Eiropā dislocēto ASV armijas karavīru zobu ārstēšana. Ja ārsti nav pārāk aizņemti, viņi ārstē arī karavīru ģimenes locekļus. Ārstnieciskās un politiskās sagatavošanas teicamnieki no DHCE ir veikuši jau vairāk nekā 700 tūkstošus procedūru.

Pirmās kaujas aviācijas brigādes trešā bataljona karavīri ieradās Latvijā 2019. gada februāra sākumā. Kopā ar viņiem atlidoja arī 13 helikopteri UH-60 un HH-60 Black Hawk ("Melnais vanags").

Arī kanādieši nav nekādi neprašas

Pirms Latvijā tika izvietots NATO bataljons (tā kodolu veido Kanādas karavīri), valsts iedzīvotājiem ilgi skaidroja, cik gan liels labums no tā būs ekonomikai. Tā sakot, vietējie uzņēmēji varēs pārdot NATO karavīriem savu produkciju, savukārt mazais bizness vispār kļūs bagāts, piedāvājot karavīriem savus pakalpojumus. Taču iznāk kaut kā citādi.

Канадский солдат - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kanādas karavīriem Latvijā ir nepieciešams frizieris. Vietējos lūdzam netraucēt

Kā jau ziņoja Sputnik Latvija, Kanādas armija ziņoja, ka meklē frizieri, kam būs jāstrādā Kuveitā un Latvijā dislocētajos spēkos. Paredzēti pusgadu ilgi komandējumi.

Militārajam bārddzinim jāprot ne vien taisīt frizūras, griezt bārdas un ūsas, viņam vajadzīga arī Kanādas pilsonība, vidējās izglītības diploms, vērā ņemama darba pieredze, sertifikāts, kas apliecina viņa prasmi sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, autovadītāja apliecība. Kandidātam jāiziet veselības pārbaude un pārbaude pie psihologa.

Alga gana pienācīga. No 47 780 līdz 52 970 Kanādas dolāru gadā. Tātad iznāk 2600-2900 eiro mēnesī. Diez vai Latvijā atradīsies kaut vai viens frizieris, kurš pelna tādu naudu.

Kādēļ Kanāda nevēlējās ietaupīt, noalgojot vietējo frizieri, un ASV – vēršoties pie Latvijas zobārstiem, nav īsti skaidrs.

Ziņu lente
0