Video

Parādījies Krievijas pirmā smagā BPLA lidojuma videoieraksts

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais bezpilota aparāts "Altius U" spēj bez pārtraukuma atrasties gaisā vairāk nekā diennakti un pārvarēt līdz 5 tūkstošu kilometru attālumu.

Krievijas Aizsardzības ministrija publicējusi jaunākā smagā bezpilota lidaparāta "Altius U" pirmo lidojumu. Aparāts izstrādāts Krievijas Bruņoto spēku interesēs projekta "Altair" ietvaros. AM atzīmēja, ka "Altius U" pirmā lidojuma laikā visas sistēmas darbojās nevainojami, aparāts automātiskajā režīmā pacēlās gaisā un piezemējās armijas izmēģinājumu aerodromā.

BPLA būvēts pēc parastās aerodinamiskās shēmas, RIA Novosti pastāstīja Krievijas vadošais eksperts bezpilota sistēmu jomā Deniss Fedutinovs. Dīzeļa dzinēji, kas griež velkošās skrūves atrodas zem spārna konsolēm, norādīja eksperts.

BPLA var pārvietoties lielā augstumā, uzturēties gaisā vairāk nekā 24 stundas. Tā galvenais mērķis – izlūkošana un novērošana ar optisko, radiotehnisko un radiolokācijas līdzekļu kompleksu palīdzību.

Fedutinovs piezīmēja, ka pie maksimālās pacelšanās masas virs 6 t, "Altius U" spēj nest aptuveni tonnu derīgās kravas, tostarp – arī aviācijas uzbrukuma bruņojumu. Jaunā BPLA īpatnība – iespēja to vadīt ar satelīta kanālu palīdzību, tāpēc tā pielietojuma rādiuss ir gandrīz neierobežots, uzsvēra AM.

Укус боевого Москита показали на видео - Sputnik Latvija
Video
Krievijas Aizsardzības ministrija parādījusi kaujas "Moskīta" kodumu

Sarunā ar RT militārais eksperts, atvaļinātais pulkvedis Viktors Ļitovkins konstatēja, ka BPLA jaunās iespējas – lidot veselu diennakti, attālināties līdz 5 tūkstošu kilometru attālumā, izmantot mūsdienīgās radioelektroniskās iekārtas – ļauj saņemt detalizētu informāciju par iespējamo pretinieku.

"Altius U" ir otrais smagais BPLA, ko mēneša laikā prezentējusi Krievijas AM – augusta sākumā izmēģinājuma lidojumā devās smagais trieciena BPLA "Ohotņik", ko izstrādājusi korporācija "Sukhoi". Tā izgatavošanai izmantoti kompozīta materiāli, kas padara to mazāk pamanāmu radiolokatoros. "Ohotņik" aprīkots ar reaktīvo dzinēju ar kontrolējamu vilkmes vektoru, spēj attīstīt ātrumu līdz tūkstoš kilometriem stundā. Pacelšanās masa – aptuveni 20 tonnas – ļauj pacelt gaisā arī vairākas tonnas bruņojuma.

Ziņu lente
0