Krievijas aizsardzības ministrs pastāstīja par valsts rietumu robežas nostiprināšanu

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasСергей Шойгу
Сергей Шойгу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz gada beigām Rietumu kara apgabalā tiks organizētas vairāk nekā 20 mācības, kurās būs iesaistīti pretgaisa aizsardzības spēki, materiāltehniskā nodrošinājuma un krasta vienības, pastāstīja Sergejs Šoigu.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Situācija pie valsts rietumu robežām joprojām ir saspringta, tāpēc Krievija veiks pasākumu kompleksu to nostiprināšanai, pavēstīja Krievijas aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu, informēja RIA Novosti.

"(Situāciju – red.) raksturo NATO militārās klātbūtnes pastiprināšanās Austrumeiropā ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas izvēršana Polijā un Rumānijā, alianses militārās sadarbības paplašināšanās ar Somiju un Zviedriju," viņš paskaidroja, atklājot ministrijas kolēģijas sēdi.

Līdz gada beigām Rietumu kara apgabalā tiks organizētas vairāk nekā 20 mācības, kurās būs iesaistīti pretgaisa aizsardzības spēki, materiāltehniskā nodrošinājuma un krasta vienības.

Bez tam RKA saņems vairāk nekā 1,3 tūkstošus vienību jaunas un modernizētas militārās tehnikas. Turpināsies arī bruņoto spēku komplektēšana ar līgumdarbiniekiem: šogad izraudzīti jau vairāk nekā deviņi tūkstoši cilvēku.

MGM-31C Першинг 2 — американская твердотопливная двухступенчатая баллистическая ракета средней дальности мобильного базирования - Sputnik Latvija
Šoigu pastāstīja par ASV izdevumiem raķetēm, kuras pārkāpj INF līgumu

S.Šoigu konstatēja, ka patlaban RKA vadības galvenās pūles pievērstas Krievijas un Baltkrievijas kopējo mācību "Savienības vairogs 2019" sagatavošanai, kas ieplānotas 13.-19. septembrī un noslēgs divus gadus ilgo kopīgo sagatavotības pasākumu ciklu.

Mācībās plānots iesaistīt līdz 12 tūkstošus karavīru un 950 vienības militārās tehnikas. Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka pasākumiem ir "vienīgi aizsardzības" raksturs.

Tāpat sākti sagatavošanās darbi Kolektīvās drošības līguma organizācijas mācībām "Mijiedarbība", "Ešelons" un "Meklējumi". Tajās piedalīsies karavīri no Krievijas, Armēnijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Kirgīzijas un Tadžikistānas.

Ziņu lente
0