Igauņu armijas kareivis apsūdzējis vadību par medicīniskās palīdzības nesniegšanu

© Sputnik / Вадим АнцуповРентгеновские снимки ноги Девида Мадяра
Рентгеновские снимки ноги Девида Мадяра - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Aizsardzības spēku kareivja Devida Madjāra stāsts, kurš apsūdzēja armijas daļas komandierus par medicīniskās palīdzības nesniegšanu pēc gūtā ievainojuma, izskatās citādi no viņa komandiera viedokļa.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Tarvo Luga, Viras kājnieku bataljona komandieris noliedza sava dienesta biedra, karavīra Devida Madjāra apsūdzības, kurš bijis spiests vērsties pie jurista sakarā ar to, ka viņam it kā nav sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība pēc gūtā ievainojuma, vēsta Sputnik Igaunija.

Viras kājnieku bataljona komandieris apšaubīja arī kareivja apsūdzības par to, ka veselības aprūpes daļas darbinieki nav nodarbojušies ar Devida Madjāra ārstēšanu. Viņš uzsvēra, ka lazaretē strādā profesionāļi. Vēl vairāk, Luga pauda aizdomas, ka Madjārs, iespējams, pats sevi savainojis, lai izvairītos no karadienesta.

Iepriekš portāls vēstīja, ka pirmdien, 19. augustā Tallinā notika Viras kājnieku bataljona karavīra Devida Madjāra preses konference. Kareivis paziņoja žurnālistiem, ka armijā viņam netika sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība sakarā ar ievainojumu, ko viņš guvis, nejauši iešaujot sev kājā no pneimatiskā ieroča atvaļinājuma laikā.

Военный эстонской армии - Sputnik Latvija
"Visi nedaudz nobijās": uzbrukuma detaļas igauņu karavīriem Mali

Atgriezies armijas daļā, Madjars nokļuvis lazaretē, kur, pēc viņa vārdiem, viņu gandrīz nemaz neesot ārstējuši un dažkārt pat aizmirsuši paēdināt. Rezultātā pagājušajā piektdienā 19 gadus vecais jauniesauktais bijis spiests nodot zvērestu, vēl aizvien pārvietojoties uz kruķiem. Kareivja māte, redzot tādu attieksmi pret dēlu, vērsusies pie jurista Andreja Vesterinena, pēc kura iniciatīvas tika saaicināta preses konference.

Viras kājnieku bataljona vadība noliedza visas apsūdzības.

Ziņu lente
0