KNAB aizturējusi Ogres domes priekšsēdētāju par krāpšanos

© Pixabay / 4711018Наручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ogres novada vadītājs tiek turēts aizdomās par slimības lapas viltojumu.

RĪGA, 21. augusts — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šorīt aizturējis Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (Nacionālā apvienība), vēsta Press.lv.

Patlaban biroja darbinieki veic kratīšanu Ogres novada domes ēkā.

Kriminālprocess tika ierosināts šī gada 6.augustā saskaņā ar Krimināllikuma 318.panta 2.daļu, 177.panta 1. daļu un 275.panta 1.daļu – dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, krāpšanās, zīmoga vildošana dokumentā, kas sniedz tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, kā arī viltota dokumenta un zīmoga izmantošana.

Витраж с картой Латвии - Sputnik Latvija
Aptauja: Ikšķiles novada iedzīvotāji nevēlas pievienoties Ogrei

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Helmanis, domājams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, krāpnieciskā ceļā saņēmis pašvaldības finanšu līdzekļus, izmantojot viltotu darbnespējas lapu. Šī gada februārī veiktās krāpšanās rezultātā pašvaldībai nodarīts zaudējums par summu vismaz 855,71 eiro apmērā.

Izmeklēšanas interesēs KNAB patlaban nesniedz detalizētu informāciju.

2009.gadā Helmanis jau nokļuva tiesībsargājošo iestāžu uzmanības lokā: Valsts policija viņu aizturēja lietā par naudas izspiešanu par to, lai Ogres televīzija netranslētu kompromitējošu sižetu par vienu no pašvaldības deputātiem. Vienlaikus tika aizturēts arī Ogres televīzijas īpašnieks Arturs Robežnieks.

Šī gada aprīlī Rīgas apgabaltiesa saglabāja spēkā spriedumu Helmaņa un Robežnieka lietā par naudas izspiešanu no toreizējā Ogres novada domes deputāta Gunāra Kārkliņa.

Izvirzītās apsūdzības Helmanis nodēvēja par policijas izrēķināšanos, jo Kārkliņš bija viņa politiskais oponents. Helmanis paskaidroja, ka Kārkliņš vēlējies panākt plāna apstiprinašanu lielveikala būvdarbiem, pret ko Helmanis kategoriski iebildis, jo konkrētajā teritorijā bija izveidots represētajiem iedzīvotājiem veltīts memoriāls.

Ziņu lente
0