Rīgas iedzīvotājiem pavaicās, kam lai iztērē 500 tūkstošus eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг с гербом Риги
Флаг с гербом Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas varasiestādes sniegs Latvijas galvaspilsētas iedzīvotājiem iespēju nobalsot pat galvaspilsētas rajonu attīstības projektiem.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Sākot ar šodienu, 19. augustu, Rīgas iedzīvotāji var izvēlēties sev tīkamāko galvaspilsētas mikrorajonu attīstības projektu un nobalsot par to, vēsta Mixnews.lv.

Balsošana ilgs līdz 19. septembrim.

Rīgas domē paskaidroja, ka dalībai konkursā tika iesniegti 34 pieteikumi, 20 no tiem tika noraidīti. Atteikuma iemesli ir dažādi. Kādam projektam nepieciešams pārāk daudz naudas. Citi projektētāji nepareizi veica mērījumus, un viņu ieceres izrādījās ārpus Rīgas pašvaldības teritorijas.

Евро - Sputnik Latvija
Naudas tik daudz, kā malkas aiz pirts: Latvijā aizmētājies Eiropas miljards

Taču arī tiem 14 pieteikumiem, kuri tika atlasīti balsošanai, Rīgai finansējuma vienalga nepietiek. Projektu kopējā vērtība ir 771 tūkstotis eiro, savukārt pašvaldības budžets var piešķirt vien 500 tūkstošus eiro.

Portālā Balso.riga.lv var apskatīt visus projektus, gan tos, kuri iekļuva balsojumā, gan tos, kuri tika noraidīti. Interesanti, ka tur ir norādīta katra projekta vērtība, ir fotogrāfijas, maketi, detalizētas kartes un apraksts. Var saņemt pilnu informāciju par katru projektu.

Nobalsot var elektroniski – portālā Balso.riga.lv. Blakus projektiem, par kuriem var balsot, atrodas gaišzili lodziņi, savukārt blakus tiem, kuri balsojumā neiekļuva, - pelēki lodziņi ar uzrakstu "neatbilst prasībām".

Lai izvēlētos vistīkamāko projektu, var ierasties arī vienā no Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centriem un nobalsot tur.

Ziņu lente
0