Braukt uz Kaļiņingradu? Benzīns Latvijā nekļūst lētāks

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā joprojām ir Baltijā augstākās degvielas cenas: Rīga ir starp Viļņu un Tallinu.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Lētāko degvielu pārdod Lietuvā. Turklāt Viļņā 95. markas benzīns šonedēļ kļuvis lētāks par 0,6% - līdz 1,177 eiro litrā. Dīzeļdegvielas cena samazinājusies vēl vairāk – par 1,6% – līdz 1,077 eiro litrā. Lētāka kļuvusi arī auto gāze – par veseliem 2,3% – līdz 0,429 eiro litrā.

Latvija ir otrajā vietā Baltijā degvielas cenu ziņā. Circle K degvielas uzpildes stacijās degvielas cenas visu nedēļu bijušas stabilas. 95. markas benzīnu pārdot par 1,314 eiro litrā, savukārt dīzeļdegvielu – par 1,224 eiro litrā. Taču tiek atzīmēts, ka cenas nav mainījušās kopš pagājušās piektdienas, 9. augusta.

Interesanti, ka Igaunijā benzīna cena ir samazinājusies, taču valstī joprojām ir augstākās degvielas cenas Baltijā. Circle K DUS Tallinā 95. markas benzīns kļuvis lētāks par 0,3% un maksā 1,363 eiro litrā. Dīzeļdegviela kļuvusi lētāka par 0,3% - 1,333 eiro litrā.

Auto gāzes cenas Rīgā un Tallinā turas. Rīgā šonedēļ auto gāze maksā 0,565 eiro, savukārt Tallinā – 0,629 eiro.

Visi aizbrauks uz Kaļiņingradu?

Vērts atgādināt, ka Krievija kopš 2019. gada 1. jūlija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 52 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijai, Lietuvai un Igaunijai.

Топливораздаточная колонка на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Mēģinājums pirms 2020. gada? Latvijā atkal palielinājušās degvielas cenas

Un, kā norādīja reģiona kultūras un tūrisma ministrs Andrejs Jermaks, kopš elektronisko vīzu ieviešanas brīža šādu ieceļošanas iespēju reģionā ir izmantojuši aptuveni 10 tūkstoši ārvalstu pilsoņu. Jermaks paziņoja, ka lielākā daļa šo viesu ir tūristi. Taču te rodas šaubas, ņemot vērā to, ka 95. markas benzīns Kaļiņingradā maksā 0,65 eiro, savukārt kaimiņos esošajā Lietuvā – 1,177 eiro.

Iespējams, daudzi tūristi vienkārši apvieno patīkamo ar lietderīgo. Un, apskatot pilsētas apskates vietas, kura ir vistālākais KF rietumu apgabala centrs, uzpilda lēto benzīnu.

Vēl jo vairāk tāpēc, ka elektronisko vīzu uz Kaļiņingradas apgabalu saņemt var samērā viegli. Šāda vīza ir derīga 30 dienas un ļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne ilgāk par astoņām diennaktīm kopš ieceļošanas brīža. Lai saņemtu elektronisko vīzu, jāaizpilda pieteikums specializētā Krievijas ĀM portālā.

Ziņu lente
0