Video

Putins godalgoja Airbus A321 ekipāžu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF prezidents Vladimirs Putins izvirzīja valsts godalgu piešķiršanai visus Ural Airlines Airbus ekipāžas locekļus pēc piespiedu nosēšanās veikšanas uz lauka Maskavas apgabalā.

KF prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka piešķīris Krievijas Varoņa nosaukumu aviokompānijas Ural Airlines avarējušā Airbus pilotiem: gaisa kuģa kapteinim Damiram Jusupovam un otrajam pilotam Georgijam Murzinam.

Salona ekipāžas locekļiem piešķirts Drosmes ordenis: vecākajam stjuartam Dmitrijam Ivļickim, stjuartiem Alijai Sļakajevai, Dmitrijam Gončarenko, Nadeždai Veršiņinai un Janai Jagodinai.

Пилоты спасли жизни 226 человек - Sputnik Latvija
Video
"Cietā nosēšanās": pasažieru lidmašīna piezemējās kukurūzas laukā

Ar aviokompānijas lidmašīnu ekipāžas sagatavošanas līmeni varam būt apmierināti, norādīja Putins sanāksmes laikā ar pastāvīgajiem KF Drošības Padomes locekļiem.

Ural Airlines lidmašīna, kura izpildīja reisu Maskava – Simferopole, pirms dažām dienām rīta pusē veica piespiedu nosēšanos pēc dažām minūtēm, izlidojot no Žukovska lidostas. Uz klāja atradās 226 pasažieri un septiņi ekipāžas locekļi. Putnu nokļūšana noveda pie traucējumiem dzinēju darbībā, un Jusupovs pieņēma lēmumu pārtraukt lidojumu un nosēdināja gaisa kuģi uz kukurūzas lauka, aptuveni kilometra attālumā no lidlauka. Nelaimes gadījumā cietuši 76 cilvēki, bojāgājušo nav.

Ziņu lente
0