Spāņi nosoda savus GKS par incidentu ar Šoigu lidmašīnu

© Photo French A, Allied Air Command / Sebastien RaffinАмериканский истребитель F-18 во время совместных учений войск НАТО Trident Juncture 2018 ("Единый трезубец") в Норвегии
Американский истребитель F-18 во время совместных учений войск НАТО Trident Juncture 2018 (Единый трезубец) в Норвегии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi no komentētājiem nesaprata, kādēļ Spānijas aviācija vispār atrodas Baltijas valstīs.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. Spāņu izdevuma El Confidencial lasītāji nosodījuši savus GKS par incidentu ar Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu lidmašīnu, kura lidoja virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem divu iznīcinātāju pavadībā, vēsta Sputnik Lietuva.

Spānijas GKS iznīcinātājs Eurofighter Typhoon - Sputnik Latvija
Spāņu pilotam piespriests naudas sods par kaujas raķetes palaišanu virs Igaunijas

Daudziem radās jautājums, ko vispār Spānijas militārās lidmašīnas aizmirsušas Baltijā.

"Lieta tāda, ka spāņiem Baltijā nekas nav vajadzīgs. Ko mēs tur esam pazaudējuši? Krievija nav mūsu ienaidnieks vai draugs," uzrakstīja lasītājs FRAMONTANO.

Kā raksta lietotājs ESTADO_DE_DERECHO, Spānija izrādījusies Baltijas reģionā tikai tādēļ, "lai kalpotu Amerikas impērijas interesēm". Viņš arī norāda, ka Madridei ir jāraizējas par savām interesēm un "jāpārstāj būt vasalim".

Citi lasītāji pauda nesaprašanu par to, ka pašmāju Bruņotie spēki atrodas tik tālu no Spānijas, kad valsti "katri dienu iekaro no dienvidiem".

Savukārt lietotājs EU EUEU nosauca lidmašīnas aizsardzību, kurā atrodas augsta amatpersona, par ierastu lietu,

"Neitrālajos ūdeņos tā ir visierastākā lieta – aizsargāt lidmašīnu, uz kuras klāja atrodas šāda mēroga vadītājs. Vai tad citas valstis rīkotos savādāk? Ko es nesaprotu, tad tas ir šis moments: ko spāņi ir aizmirsuši Baltijā?" uzrakstīja viņš.

Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Facebook lietotāji Igaunijā izsmējuši stāstu par spāņu raķeti

Otrdien, 13. augustā, NATO iznīcinātājs F-18 centās pietuvoties KF Aizsardzības ministrijas vadītāja Sergeja Šoigu lidmašīnai, kad viņš atgriezās no Kaļiņingradas Maskavā. Divi Baltijas jūras flotes jūras aviācijas iznīcinātāji Su-27 neļāva to izdarīt.

Pēcāk noskaidrojās, ka NATO iznīcinātājs pieder Spānijas GKS. Lidmašīna ir NATO gaisa telpas patrulēšanas misijas sastāvā Baltijas reģionā un bāzējas Lietuvas aviācijas bāzē Šauļos.

Aliansē paziņoja, ka iznīcinātājs tika nosūtīts Krievijas lidmašīnas identificēšanai.

Ziņu lente
0