Latvijā tiks ieviesta vienotā autobusu un vilcienu biļete

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autotransporta direkcija ieviesīs vienotu biļešu pārdošanas sistēmu reģionālajam sabiedriskajam transportam.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. Autotransporta direkcija no 2021. gada plāno ieviest vienotu reģionālā sabiedriskā transporta biļešu pārdošanas sistēmu, raksta Gorod.lv. Tāpat tiks ieviesta programma, kura identificē personu ar braukšanas atvieglojumiem un veic braucienu uzskaiti.

Tāpat parādīsies vienota biļete, kura būs derīga braucienam ar pārsēšanos citā autobusā vai vilcienā. Pārdošana tiks īstenota jebkurā biļešu tirdzniecības vietā, kā arī Internetā bez uzcenojuma. Direkcijā jauno sistēmu nosaukuši par "vienoto biļešu noliktavu".

Руководители Skoda Vagonka с подписанным договором - Sputnik Latvija
Viena tualete uz 500 pasažieriem? Vai tiešām tie Latvijas čehu elektrovilcieni ir tik labi

Jaunieviesums palīdzēs ne vien vienkāršot pārvietošanos, bet arī kļūs par papildu kontroles instrumentu. Piemēram, kontrolieri varēs ņemt vērā visu pārdoto biļešu skaitu reisā, vēsta direkcija.

Tāpat Autotransporta direkcija strādā pie vienotas atvieglojumu saņēmēju bāzes izstrādes. Ar šīs bāzes palīdzību atvieglojuma saņemšanai pietiks reģistrēt braucienu ar personīgo karti.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka "Pasažieru vilciens" elektroniskās biļetes izmaksās par 5% lētāk. Sākumā "Pasažieru vilciens" piedāvāja ieviest 5% atlaidi dzelzceļa biļetēm, kuras iegādātas kompānijas mājaslapā, taču Konkurences padome un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs norādīja, ka šādas atlaide ieviešanas gadījumā, tai ir jābūt piemērotai biļetēm, kuras ir iegādātas jebkurās Interneta vietnēs vai mobilajās lietotnēs.

Ja pieredze būs veiksmīga, tad pēc pusgada atlaides varēs palielināt līdz 10%.

Ziņu lente
0