Iedzīvotāji ir sašutuši: čeku loterija sagrāvusi jebkādu uzticēšanos VID

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasТерминал для безналичной оплаты
Терминал для безналичной оплаты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izgāšanās ar čeku loterijas publikāciju divas dienas pirms izlozes, šķiet, ir galīgi sabojājusi jau tāpat ne īpaši labo Valsts ieņēmumu dienesta reputāciju.

RĪGA, 13. augusts — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienesta reputācija ir nopietni cietusi: izdevums Neatkarīgā paziņoja, ka jau piektdien, 9.augustā iestādes vietnē bija publicēti pirmās čeku loterijas uzvarētāju vārdi, lai arī izlozei bija jānotiek svētdien, 11.augustā.

Piektdien vietnē cekuloterija.lv tika publicēts čeka numurs, kas laimējis galveno balvu – 10 tūkstošus eiro, kā arī pārējo laimējušo čeku numuri. Drīz vien saraksts izgaisa, taču žurnālisti paspēja uzņemt ekrānuzņēmumus un salīdzināja ar rezultātiem, kas tika publicēti divas dienas vēlāk – svētdien.

Терминал для безналичной оплаты - Sputnik Latvija
"Man nevajag papildus uzmanību": kādēļ Latvijas iedzīvotāji nepiedalās čeku loterijā

Dati sakrita pilnībā, lai arī VID žurnālistiem pavēstīja, ka piektdien esot publicēti testa rezultāti, kuri vietnē parādījušies tehniskas kļūdas dēļ.

Jāpiebilst, ka televīzijas pārraidē Superbingo netika demonstrēts pats izlozes process, tikai uzvarētāju tālruņu numuru pēdējie cipari, čeku numuri un datumi. Tātad uzvarētāji bija zināmi jau pirms izlozes, vai arī izloze notikusi agrāk, secināja izdevums. Organizējot izlozi divas dienas iepriekš, likums nav pārkāpts, taču cilvēku uzticība, šķiet, ir nopietni mazinājusies.

Cilvēki sociālajos tīklos neslēpj savu sašutumu un dusmas.

"Ziniet, mani šis nez kāpēc satriec... Ja VID pat šādu, pilnīgi elementāru, lietu nespēj paveikt godīgi,  tad par ko mēs vispār runājam!? Izsmiekls un totāla nekompetence Muļķu Zemē," bija sašutis Ivars Lipskis.

​​"Čekas loterija," sarkastiski izmantoja vārdu spēli Džeina Šteinberga.

​​"Lūk, un tagad nu gan VID Jaunzemei būtu jālido no amata jālido bez kādas kavēšanās," radikālus soļus aicināja spert portāls pietiek.com.

​Citi sociālo tīklu lietotāji velti centās sameklēt kaut vai vienu pašu reālu veiksminieku un jokoja par to, ka neko nav laimējuši.

"Neuzvarēju čeku loterijā. Atlaist Saeimu!" raksta Ivo Butkevičs.

​"Ir te kāds reāls cilvēks, kas tajā čeku loterijā ko vinnēja? Izlasot ziņu, ka rezultāti jau bija zināmi 09.08.2019., nu pavisam pazuda ticība, ka balvas nav jau iepriekš "izdalītas" savējiem..." vīlusies stāstīja Kristy.

​​"Vinnēju čeku loterijā vienu no galvenajām balvām- tieši neko! Fuuu, nebūs VID jāatskaitās," priecīgi paziņoja Ilo Keirans.

​​Kristaps Skutelis pat organizēja aptauju: "Tu piedalies čeku loterijā?"

​Spriežot pēc rezultātiem, lielākā daļa respondentu nav reģistrējuši čekus dalībai loterijā.

"Kāpēc izloze nenotiek tiešraidē? Meli, meli... Vairs čekus nekrāšu," secināja Ivars.

​​Vienlaikus iedzīvotāji, kuri vēl nav zaudējuši cerību, taujāja VID, vai vēl ir vērts glabāt jūlijā saņemtos čekus gada izlozei, vai tos jau var izmest.

"11.augustā tika izlozēti gan jūlija mēneša uzvarētāji, gan tie čeki, kas tiek virzīti uz gada izlozi. Tātad, ja Jūsu čeks nav bijis starp jūlija uzvarētājiem, jūlija čekus vairs nav nepieciešams saglabāt," paskaidroja VID.

​Atgādināsim, ka galveno balvu – 10 tūkstošus eiro – jūlijā laimēja čeks Nr. 451024, reģistrēts 12.jūlijā. uzvarētāju saraksts publicēts vietnē www.cekuloterija.lv. Jūlija izlozē piedalījās 1 731 070 čeki, kvītis un biļetes. Pēc izlozes 11.augustā uzvarētājiem tika nosūtītas īsziņas par laimestu.

Ziņu lente
0