Kopenhāgenā pie policijas ēkas notika jau otrais sprādziens nedēļas laikā

© Loïc LagardeКопенгаген.
Копенгаген. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dānijas galvaspilsētā nezināmais sarīkoja spēcīgu sprādzienu pie policijas ēkas. Pirms dažām dienām sprādziens notika arī pie Nodokļu inspekcijas ēkas, taču Kopenhāgenas policija pagaidām nesteidz saistīt šos abus incidentus savā starpā.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Ar dažu dienu starpību Dānijas galvaspilsētā notika divi sprādzieni. Varasiestādes un sabiedrība prāto, vai tās ir viena un tā paša spridzinātāja darbības, vēsta Sputnik Igaunija.

Kopenhāgenas policija izmeklē spēcīga sprādziena apstākļus, kurš notika sestdienas rītā pie policijas iecirkņa galvaspilsētas Njorrebro rajonā. Sprādziena vilnis daļēji izsitis ēkas logus un stikla durvis. Incidenta rezultātā neviens nav cietis.

Pēcāk iespējamā spridzinātāja fotogrāfiju policija publicēja savā Twitter mikroblogā, taču šorīt, 11. augustā, tas pagaidām neskaidru iemeslu dēļ tika dzēsts.

Полиция Флориды на месте преступления. Архивное фото. - Sputnik Latvija
Tirdzniecības centrā Floridā noticis sprādziens, ir cietušie

Videonovērošanas kameru fotogrāfijā varēja redzēt no muguras vīrieti tumšās drēbēs ar kapuci uz galvas. Rokās viņam bija lielveikala plastmasas maiss. Likumsargi uzskata, ka aizdomās turamajam ir aptuveni 15-25 gadi, viņa augums ir 170-180 centimetri, vidēja miesas būve.

Turklāt tas ir otrais šāda veida incidents pēdējās nedēļas laikā. Otrdien, 6. augustā, ne mazāk spēcīgs sprādziens notika pie Nodokļu inspekcijas ēkas Kopenhāgenā. Saskaņā ar policijas datiem, sprādziens notika vēlā vakarā. Incidenta rezultātā neviens nav cietis, taču ēkas fasādei nodarīti vērā ņemami bojājumi. Policijā šo notikumu dēvē par "ļoti nopietnu".

Sestdien policijas iecirknī, kurš kļuva par nezināmā spridzinātāja mērķi, paviesojās Dānijas tieslietu ministrs Niks Hekkerups.

Vietējais izdevums DR vēsta, ka pēc notikuma vietas apskatīšanas ministrs paziņoja žurnālistiem, ka abi sprādzieni, kuri vērsti pret varas pārstāvjiem, bez šaubām, ir pamats īpašam uztraukumam. Tiesa, pēc izdevuma datiem, nedz Tieslietu ministrijas vadītājs, nedz policija pagaidām nesteidz saistīt šos abus incidentus savā starpā.

Tāpat Hekkerups paziņoja, ka Kopenhāgenas iedzīvotāji var justies drošībā. Pēc viņa teiktā, policija grasās pastiprināt patrulēšanu, veltot īpašu uzmanību vietām, kuras varētu kļūt par noziedznieka nākamo mērķi. Pagaidām terorisma uzbrukuma versiju policija neizskata.

Ziņu lente
0