Koncerta rīkotājus, kuri aplaupa Latvijas iedzīvotājus, izdzīs no valsts

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasКонцерт панк-рок группы Misfits в Москве
Концерт панк-рок группы Misfits в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasākumu rīkotāji un biļešu tirgotāji sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru un Ekonomikas ministriju izskaitļos vienas dienas firmas, kuras "aizpilda kasi" un pazūd.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik, Dmitrijs Oļeiņikovs. Latvijas iedzīvotāji un valsts viesi pērn vien ir zaudējuši vairāk nekā 50 tūkstošus eiro, ko samaksāja par pasākumu biļetēm, kuri savukārt pēcāk tika atcelti. Lai atrisinātu šo problēmu, nozares pārstāvji un Ekonomikas ministrija parakstīja Memorandu par godīgu komercpraksi.

Dokuments paredz sadarbību starp Patērētāju tiesību aizsardzības centru, Ekonomikas ministriju un uzņēmumiem, kuri strādā koncertu, šovu un pasākumu biļešu tirdzniecības jomā.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs sniegs informāciju nozares pārstāvjiem par tiem negodīgajiem komersantiem, kuri plāno koncertu un vāc naudu par pārdotajām biļetēm, iepriekš zinot, ka pasākums nenotiks.

Eds Šīrans - Sputnik Latvija
WhatsApp loterija: Eda Šīrana koncerta biļešu vietā liels rēķins par telefonu

"PTAC jau apmēram 10 gadus saņem patērētāju sūdzības par nenotikušiem pasākumiem un par tiem atpakaļ nesaņemtām naudas summām, piemēram, pēc SIA "Biļešu Serviss" sniegtajiem datiem 2018. gadā atceltu pasākumu dēļ patērētāji neatguva naudas līdzekļus 50 039,80 EUR apmērā. (…) Pasākumu biļešu tirdzniecībā nepastāv speciāls regulējums, tāpēc šis memorands ir būtisks solis, lai ar jomā iesaistīto komersantu palīdzību šīs problēmas tiktu atrisinātas un patērētāji neciestu zaudējumus," paziņoja Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, kurš parakstīja dokumentu, norāda, ka "Memoranda būtība paredz to, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs sniegs informāciju nozarei par negodīgas komercprakses gadījumiem", kad iepriekš pieļautas koncertu atcelšanas vai kā dēļ cietuši biļešu pircēji vai koncertu dalībnieki.

Uzņēmēji, kuri parakstīja Memorandu, vērtēs, cik riskanti ir strādāt ar vienu vai otru organizatoru, un pamatotu aizdomu gadījumā varēs atteikties no sadarbības. Savukārt biļetes tirgojošās kompānijas būs tiesīgas atteikties izplatīt šo "aizdomīgo" pasākumu biļetes. Līga Rubine, SIA "Biļešu Serviss" valdes locekle, norāda, ka šāda rīcība ir pamatota, "jo tie, kas iegādājušies koncerta biļetes, kuru atcēla, nāk ar sūdzībām pirmām kārtām pie biļešu pārdevēja, nevis pie pasākuma rīkotāja".

Dotajā brīdī Memorandu parakstījuši Latvijas Pasākumu producentu asociācija, kā arī seši šovbiznesa nozares pārstāvji. Iespējams, pēcāk Memorandam piebiedrosies arī citi nozares dalībnieki – to darīt viņus aicināja Nemiro.

Ziņu lente
0