Jauni sprādzieni Ačinskas rajonā: munīcijas noliktavā iespēra zibens

© Sputnik / Ольга Халманова / Pāriet pie mediju bankasНа территории воинской части в Красноярском крае произошел взрыв
На территории воинской части в Красноярском крае произошел взрыв - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zibens iespēra munīcijas noliktavās, kuras atrodas Ačinskas rajona teritorijā: cietuši vairāk nekā desmit cilvēku.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Militārajā poligonā Ačinskas rajona teritorijā atkal ieviests ārkārtas stāvokļa režīms, vēsta RIA Novosti.

Par iemeslu kļuvis zibens spēriens. Piektdien, 9. augustā, zibens trāpīja stalažās ar munīciju, kas noveda pie atkārtota uzliesmojuma militārajā poligonā un jaunas sprādzienu sērijas.

Взрыв на территории воинской части в Ачинском районе - Sputnik Latvija
Video
Sprādziens armijas noliktavā Sibīrijā: ir cietušie, rit iedzīvotāju evakuācija

Novada Veselības ministrijas preses dienestā ziņo par 12 cietušajiem. Traumu iemesls – sprādziena triecienvilnis. Četri cietušie tika nogādāti slimnīcā. Pārējiem medicīniskā palīdzība tika sniegta uz vietas, un viņi devās mājās.

Tikmēr ugunsgrēka tiešā tuvumā esošā Kamenkas ciema iedzīvotāji tika evakuēti, policija pastiprinātā režīmā nodrošina sabiedrisko kārtību un pilsoņu īpašuma apsargāšanu.

RIA Novosti vēsta, ka militārie inženieri Ačinskas rajonā ugunsdzēšanas darbos iesaistījuši robottehnikas kompleksus "Uran-14", lai nolietu ar ūdeni munīcijas noliktavas teritoriju. Turklāt ir iesaistītas speciālas uz tanka "SPM-7" bāzes izveidotās ugunsdzēsēju mašīnas.

Ūdens nomešanu noliktavas teritorijas noliešanai no gaisa veic militārās transporta aviācijas lidmašīnas Il-76, kuri ir aprīkoti ar speciālām ūdens noliešanas iekārtām.

Pirmais vilnis

Pirmie sprādzieni armijas daļas teritorijā, kas atrodas Kamenkas ciemā, nogranda pirmdien, 5. augustā. Tolaik artilērijas lādiņu noliktavā Ačinskas rajonā Krasnojarskas novadā izcēlies ugunsgrēks un munīcijas detonācija turpinājās ilgi pēc uzliesmojuma.

Reģiona ārkārtas dienesti vērtēja, ka divās noliktavās bija aptuveni 40 tūkstoši lādiņu.

Reģiona vadība evakuēja tuvējo apdzīvoto vietu iedzīvotājus. Mediķi ziņoja, ka sprādzienu un ugunsgrēka rezultātā bojā gāja viens un cietuši 12 cilvēki.

KF aizsardzības ministra vietnieks armijas ģenerālis Dmitrijs Bulgakovs intervijā žurnālistiem ziņoja, ka saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem par ugunsgrēka iemeslu kļuva cilvēciskais faktors.

Ziņu lente
0