Baltkrievija izveidojusi vienotu bezvīzu zonu ārzemniekiem

© Photo БелТА / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Septiņdesmit trīs valstu pilsoņi tagad drīkst iebraukt un izbraukt no Baltkrievijas Brestas un Grodņas teritorijā bez vīzu noformēšanas

RĪGA, 8. augusts – Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko parakstīja Rīkojumu Nr. 300 "Par ārvalstu pilsoņu bezvīzu iebraukšanas un izbraukšanas kārtības noteikšanu", tiek ziņots prezidenta oficiālajā mājaslapā.

Rīkojums stāsies spēkā pēc trīs mēnešiem kopš oficiālās publicēšanas.

Paziņojumā teikts, ka iepriekš atsevišķi pastāvējušās divas bezvīzu zonas - Brestas un Grodņas tūristu un rekreācijas teritorijas apvienosies vienā bezvīzu teritorijā "Bresta - Grodņa". Turklāt vienotajā teritorijā iekļauti vēl pieci Grodņas apgabala rajoni: Bjerastavicas, Vavkaviskas, Voranavas, Ļidas un Ščučinas rajons.

Сквозь дождь и туман просматриваются купола Свято-Троицкого кафедрального собора Псковского кремля - Sputnik Latvija
Plānots dāvāt Latvijas iedzīvotājiem bezvīzu režīmu Pleskavas apgabalā uz 72 stundām

Turklāt uz Baltkrievijas valsts robežas tiks organizēti divi jauni robežkontroles punkti - "Beņakoņi" un "Berastavica".

Septiņdesmit trīs valstu pilsoņi varēs līdz 15 diennaktīm ceļot apkārt Baltkrievijas rietumu apgabaliem bez vīzu noformēšanas. Tiesa, tiek norādīts, ka tas ir iespējams ar nosacījumu, ja notiek pārvietošanās organizētu tūristu grupu sastāvā maršrutos, kuri paredz bezvīzu teritorijas "Bresta - Grodņa" apmeklēšanu.

Kā tiek norādīts paziņojumā, Baltkrievijas prezidents parakstījis šo rīkojumu valsts mērķtiecīgo pūliņu ietvaros transporta sakaru attīstībā. Un šis dokuments ir apliecinājums atklātajam un draudzīgajam Baltkrievijas ārpolitikas raksturam. Tam ir jāveicina valsts tūrisma pievilcības izaugsme un pierobežas reģionu ekonomikas nostiprināšana.

Tāpat prezidenta mājaslapā tiek uzsvērts, ka saglabājas 30 dienu bezvīzu ieceļošanas kārtība Baltkrievijā vairāku valstu pilsoņiem  Minskas Nacionālās lidostas robežkontroles punktā, ko paredz 2017. gada 9. janvāra Rīkojums Nr. 8 (ar izmaiņām, kuras stājās spēkā 2018. gada 24. jūlijā).

Ziņu lente
0