Ukrainas ārlietu ministra prognoze: puse iedzīvotāju pametīs valsti

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел Украины Павел Климкин
Министр иностранных дел Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins uzsvēra, ka valsts galvenā vērtība ir cilvēki.

RĪGA, 5. augusts - Sputnik. Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins paziņoja, ka pēc dažiem gadiem puse Ukrainas pilsoņu atradīsies ārzemēs, vēsta portāls "Obozrevateļ".

"Pagaidām ārzemēs atrodas miljoniem ukraiņu, taču es uzskatu, ka pēc dažiem gadiem būs apmēram tā: puse ukraiņu būs šeit, puse – tur," ministra viedokli citēja RIA Novosti.

Vienlaikus Kļimkins uzsvēra, ka valsts galvenā vērtība ir cilvēki. "Lielākā vērtība, kas ir Ukrainā, ir cilvēki, nevis zeme un resursi. Ukraiņi ir pelnījuši brivibu un taisnību. Protams, svarīga ir arī labklājība," uzskata politiķis.

Люди держат связанные флаги Польши и Украины в Варшаве - Sputnik Latvija
Viesstrādniece no Ukrainas pastāstījusi par poļu patvaļīgo attieksmi

Iepriekš valsts ārlietu ministrs pauda viedokli, ka Ukrainas piloņu masveidīgā prombraukšana uz citām valstīm darba meklējumos nav briesmīga parādība, taču nosauca procesu par "megaizbraukšanu".

Pērnā gada aprīlī Kļimkins atklāja, ka plāno atsaukt mājās Ukrainas pilsoņus, kuri dzivo Krievijā. Viņš lēsa, ka patlaban Krievijā dzīvo katrs divpadsmitais ukrainis.

Savukārt Ukrainas sociālās politikas ministra vietniece Olga Krentovksa atzīmēja, ka tuvākajos gados pieaugs Ukrainas pilsoņu skaits, kuri spiesti doties peļņā uz ārzemēm, ņemot vērā valdības nespēju nodrošināt nacionālās ekonomikas pieaugumu.

Ukrainas sociālās politikas Ministrijas dati liecina, ka ik gadus sezonas darbā uz ārzemēm dodas apmēram 9 miljoni pilsoņu. Pēdējos gados šis rādītājs strauji pieaug. Statistika rāda, ka aptuveni 20% iedzīvotāju ik gadus dodas peļņā.

Eurostat dati norāda, ka lielākā daļa Ukrainas pilsoņu izvēlas darba tirgu Polijā. Pie tam darba apstākļi šajā Austrumeiropas valstī ir bēdīgi. Paši darba migranti stāsta, ka algas ārzemēs šķiet "kosmiskas", taču salīdzinājumā ar vietējām cenām tik tikko ļauj savilkt galus kopā.

Ziņu lente
0