EDSO noraizējusies par imigrantiem naidīgajiem motīviem apšaudēs ASV

CC BY 2.0 / John Liu / Полицейский патрульный автомобиль
Полицейский патрульный автомобиль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja vadītāja paudusi bažas par to, ka slepkavības Elpaso pilsētā ASV, iespējams, motivējis naids pret imigrantiem.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja (DICB) vadītāja Ingibjorga Sūlruna Gisladotira ir noraizējusies par iespējamiem imigrantiem naidīgiem motīviem apšaudēs Elpaso un Deitonas pilsētās ASV, vēsta RIA Novosti.

"Esmu dziļi noraizējusies par to, ka slepkavības Elpaso, domājams, motivējis naidds pret imigrantiem, un aicinu ASV valdību izmeklēt šos teroristiskos aktus," uzrakstīja Gisladotira savā lapā Twiter.

Эвакуация пострадавшего от стрельбы в мечети в Новой Зеландии - Sputnik Latvija
Jaunzēlandes strēlnieks pirms traģēdijas publicējis ziņas par Latviju un Igauniju

"Šodien domās esmu kopā ar upuriem un viņu ģimenēm Elpaso un Deitonā," viņa piezīmēja.,

Apšaude notika Oregonas rajonā Deitonas pilsētā svētdien. Tās rezultātā gājuši bojā desmit cilvēki, ieskaitot pašu uzbrucēju, vēl 16 guvuši ievainojumus. Incidenta vietā strādā FIB darbinieki.

Tas ir jau otrais apšaudes gadījums diennakts laikā – iepriekš uzbrukumā tirdzniecības centram Elpaso, Teksasas štatā gājuši bojā 20 cilvēki, 26 ievainoti, daudzi smagā stāvoklī nogādāti slimnīcās.

Strēlnieks tika aizturēts – tas bija 21 gadu vecs amerikānis Patriks Kruzioss. Pirms uzbrukuma viņš publicēja savā lapā Twitter manifestu, kurā atbalstīja teroraktu, kas šī gada martā notika mošejās Jaunzēlandē, un paziņoja, ka migrantu dēļ cieš ASV kultūra un ekonomika.

Ziņu lente
0