Krievijas aizsardzības ministrs paskaidroja, kāpēc NATO valstis nepiedalās ArSS

© Sputnik / Ramil SitdikovМинистр обороны России Сергей Шойгу
Министр обороны России Сергей Шойгу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pastāstīja, ka Krievija nosūta ielūgumus NATO valstīm piedalīties Armijas starptautiskajās spēlēs un pievienoties sacensībām.

RĪGA, 4. augusts — Sputnik. Krievijas aizsardzības ministrs paskaidroja, kāpēc NATO valstis nepiedalās Armijas starptautiskajās spēlēs (ArSS), vēsta RIA Novosti.

Aizsardzības ministrs norādīja, ka, viņaprāt, NATO valstu lēmuma pamatā nav tikai politiski motīvi vien.

"Protams, politiski apsvērumi ir, kad saka: "Nē, nu mēs tur nepiedalīsimies." Te ir liels skaits risku. Ja tev tehnika ir sliktāka, rīt tu to sliktāk pārdosi," paskaidroja Šoigu.

Viņš pastāstīja, ka Krievija nosūta ielūgumus NATO valstīm piedalīties Armijas Starptautiskajās Spēlēs un pievienoties sacensībām.

"Mēs būsim priecīgi, viņus redzot, taču nepadarām to par pašmērķi – mums ir mazliet citādi mērķi un uzdevumi," uzsvēra aizsardzības ministrs.

Tanku biatlons: ātrgaitas manevri un tieša šaušana - Sputnik Latvija
Video
"Tanku biatlons": ātrgaitas manevri un tieša šaušana

"Mūsu mērķi un uzdevumi ir panākt, lai mūsu armija būtu apmācīta, apgādāta, cīņai gatava, lai mums būtu vislabākās ekipāžas, lai visiem būtu skaidrs, ka šiem puišiem ir labākie speciālisti, ka viņi lido, šauj, peld, brauc labāk par visiem – tāds ir mūsu uzdevums," teica ministrs.

Viņš pauda gandarījumu par to, kādas iemaņas iegūst Krievijas BS ekipāžas armijas spēlēs.

Sestdien Krievijas aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu atklāja V Armijas starptautiskās spēles.

"Esmu pārliecināts, ka jūs demonstrēsiet gara spēku un rakstura stingrību, ar godu izturēties visus pārbaudījumus un gusiet panākumus. Pasludinu V Armijas starptautiskās spēles par atklātām!" teica ministrs, uzrunājot sacensību dalībniekus no 39 valstīm.

Šoigu atzīmēja, ka Krievijas organizētās sacensības ir apliecinājušas, cik pareizs bijis pirms pieciem gadiem pieņemtais lēmums par militārās mākslas konkursu organizāciju.

"Tās jau ir kļuvušas par vērā ņemamu starptautisku notikumu, ar katru gadu kļūst aizvien populārākas un iegūst aizvien vairāk kaismīgu piekritēju. Divas nedēļas desmit valstu teritorijās aizraujošās sacīkstēs sastapsies labākie militārie speciālisti no 39 valstīm," teica ministrs.

Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka 2019.gada ArSS piedalās 223 komandas no 39 pasaules valstīm. Deviņas valstis – Abhāzija, Jordānija, Kambodža, Kongo, Kuba, Mali, Mozambija, Šrilanka un Dienvidosetija spēlēs piedalās pirmo reizi. Piecas valstis – Francija, ASV, Slovākija, Turcija un Meksika ir atsūtījušas savus novērotājus.

Ziņu lente
0