Kas notiek ar organismu, kad jūs ēdat arbūzu

© Gustavo JeronimoАрбузы на прилавке
Арбузы на прилавке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sulīgā oga sen ir atzīta par vienu no labākajiem produktiem cilvēka veselībai un skaistumam. Sputnik nolēma iedziļināties šajā jautājumā.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Arbūzs attiecas pie tās pašas ģints, pie kuras attiecas melone, un tas ir arī gurķa "pusbrālis". Tādēļ nav brīnums, ka ar vasaras ogu saistītās receptes tiek nodotas no paaudzes paaudzēm tieši tāpat, kā gurķu receptes: ar arbūza palīdzību var savest kārtībā ādu, notievēt un kopumā uzlabot veselību.

Kādas tad ir arbūza slepenās vērtības, stāsta Sputnik Baltkrievija.

Arbūza labums

Arbūzs skaitās kā lielisks organisma attīrīšanas līdzeklis. Pateicoties lielajam vitamīnu, folijskābes, karotīna un citu veselīgu uzturvielu saturam šī oga uzlabo organisma vielmaiņu un labi ietekmē visas organisma sistēmas.

Tāpat arbūzs palīdz izvadīt žulti, uzlabo sejas ādas krāsu un normalizē kuņģa un zarnu trakta darbību.

Par laimi visiem saldumu cienītājiem, arbūzs satur viegli sagremojamu cukuru un nav aizliegts pat diabēta slimniekiem. Savukārt cilvēkiem, kuri seko līdzi savai figūrai, tas ir ideāls deserts, jo tā enerģētiskā vērtība ir ļoti zema.

Латвийская клубника на Травяном рынке - Sputnik Latvija
Kas notiek ar organismu, kad jūs ēdat zemenes

Tāpat arbūzu nereti izmanto kā ārstniecības līdzekli: piemēram, ekzēmas un psoriāzes gadījumos. Skaitās, ka arbūza mīkstums, ja to pieliek bojātajām ādas vietām, labvēlīgi ietekmē ādu un rada ne vien dziedējošu, bet arī atjauninošu efektu.

Interesanti, ka arī arbūza miza var būt lietderīga. Kaltētu mizu novārījums lieliski tiek galā ar tūskām un palīdz cīņā ar reimatiskām saslimšanām.

Arbūza sēklu eļļa skaitās viens no efektīvākajiem līdzekļiem cīņā pēc mūžīgās jaunības. Tajā ir milzīgs E vitamīna un atjauninošo skābju saturs. Šīs skābes palīdz izlīdzināt krunkas, balina pigmentāciju un noņem tumšos apļus zem acīm.

Tāpat arbūza eļļa labi atjauno bojātus daudzkārt krāsotus un ieveidotus matus, izgludina un nepadara tos smagākus. Taču atcerieties: neviens produkts nespēs aizvietot pilnvērtīgu veselīgu uzturu un, protams, profesionālu mediķu palīdzību!

Ziņu lente
0