Stradiņa slimnīcas evakuācija izmaksājusi Latvijai vairākus tūkstošus eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovУниверситетская клиническая больница имени Паула Страдыня
Университетская клиническая больница имени Паула Страдыня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nepietiek jau ar to, ka nebūt ne viss bija ideāli Rīgas Stradiņa slimnīcas evakuācijas laikā, arī pats pasākums izmaksāja vairākus tūkstošus eiro, kurus Latvija, var teikt, izņēma no budžeta.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga ir neapmierināta ar to, kā trešdien, 31. jūlija, notika medicīnas iestādes evakuācija. Turklāt viņa pasūdzējās par evakuācijas augstajām izmaksām, vēsta Mixnews.lv.

Zināms, ka trešdien, 31. jūlijā, Stradiņa slimnīca saņēma anonīmus paziņojumus par sprādziena draudiem. Klīnikā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, tika uzsākta pacientu evakuācija, apturētas plānveida operācijas, uzņemšana un izmeklēšana. Pacientus smagā stāvoklī pārveda uz citām slimnīcām, savukārt tos, kuru veselības stāvoklis ļāva, nekavējoties izrakstīja, sniedzot rekomendācijas par ārstēšanās turpināšanu mājās. Apmeklētājus palūdza pēc iespējas ātrāk aizvākt savus privātos transportlīdzekļus no slimnīcas teritorijas.

Visi pasākumi tika veikti sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un citām slimnīcām.

Kā savā Facebook lapā raksta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas darbiniece, kur tika novirzīti pacienti un ātrās palīdzības mašīnas, "ātrās palīdzības" komanda turējās teicami, bez panikas, un viņa lepojas, ka ir daļa no tās.

Taču jau 1. augustā slimnīcas sabiedrisko attiecību pārstāve Alise Podniece paziņoja, ka nekādi draudi pacientiem un darbiniekiem nepastāv, un jau naktī no 31. jūlija uz 1. augustu tika atvērta Uzņemšanas nodaļa. Savukārt 1. augustā pacientiem kļuva pieejami ambulatorie pakalpojumi – poliklīnikas apmeklēšana, procedūras un izmeklējumi. Ceturtdien tika ierobežota tikai pacientu plānveida pieņemšana.

Neraugoties uz to, ka pirmajā acu skatienā Stradiņa slimnīcas evakuācija aizritēja gludi un izskatījās organizēta, Kreicberga bija neapmierināta ar visu notiekošo. Viņa paziņoja, ka "viss nebija ideāli" un pēc evakuācijas būs vēl daudz secinājumu, kurus ir nepieciešams apspriest ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Valsts policiju, Militāro policiju un citām iesaistītajām pusēm.

Taču par vienu secinājumu Kreicberga paziņojusi jau tagad – Stradiņa slimnīcas evakuācija izmaksāja Latvijai vairākus tūkstošus eiro.

Vērts atzīmēts, ka pašas evakuācijas organizēšanas jautājumā Kreicbergai, acīmredzot, nepiekrīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule. Savā Instagram profilā viņa pateicās visiem darbiniekiem par teicamu darbu.

"Izcila dienesta kopējā gatavība! Lepojos!", uzrakstīja Cipule.

Ziņu lente
0