"Latvija patīra telpu": Zaharova reaģēja uz Baltnews.lv bloķēšanu

© Sputnik / Сергей ГунеевБрифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova reaģēja uz portāla Baltnews.lv bloķēšanu un pastāstīja, kā Krievijas plāno aizstāvēt draudzīgos medijus.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Iknedēļas brīfinga laikā KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja portāla Baltnews bloķēšanu Latvijā un atbildēja uz korespondenta jautājumu par to, kā Krievija plāno aizstāvēt draudzīgos medijus ārzemēs, vēsta Baltnews.lt.

Zaharova uzsvēra, ka, bloķējot neatkarīgu mediju portālus, Latvijas "patīra" savu informatīvo telpu no tai nevēlamiem medijiem. Turklāt Zaharova pastāstīja, ko plāno pasākt Krievijas attiecībā uz tai draudzīgo mediju aizsardzību.

"Ir dažādi ceļi, kuros mēs ejam, risinot šo jautājumu. Tie ir gan publiski paziņojumi, gan attiecīgu protestu nosūtīšana, kurus noformē kā diplomātiskas notas. Tā ir gan publiska reakcija, gan mūsu pozīcijas izskaidrošana starptautiskām organizācijām par to, ka šāda attieksme pret medijiem ir nepieņemama," paziņoja Zaharova.

Diplomāte uzsvēra, ka Krievija rosina mediju aizsardzības jautājumus starptautiskās platformās un dažādās konferencēs, kuras notiek starptautisku vispasaules organizāciju vadībā.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Nepamanīja cenzūru: Rinkēvičs apgalvo, ka Baltnews tika bloķēts likumīgi

"Mēs ļoti bieži reaģējam uz pašu mediju, pašu žurnālistu, redakciju paziņojumiem, kuri lūdz, lai mēs tos atbalstām. Starp citu, daudzi arī šajā zālē var apstiprināt manus vārdus. Tātad tie nav tikai tie pasākumi, kurus mēs paši izstrādājam, kuri ir pieņemti starptautiskā sabiedrībā, bet arī tiešs darbs, reaģējot uz mediju lūgumiem. Principā mēs strādāsim arī kā ātrā informatīvā palīdzība," piebilda Zaharova.

Latvijas varasiestādes 24. jūlijā bloķēja piekļuvi portālam Baltnews.lv. Šādu lēmumu pieņēma Latvijas ĀM. Saskaņā ar iestādes versiju, domēna reģistrators NIC.LV pārkāpa 2014. gada 17. marta ES statūtu par sankcijām sakarā ar draudiem Ukrainas neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajam veselumam.

Patlaban Baltnews Latvija ir pieejams ar jaunu adresi lv.baltnews.com.

Ziņu lente
0