Naudas trūkuma dēļ Latvijā atceltas Baltijas valstīs prestižākās velosacīkstes

CC BY 2.0 / musume miyuki / Велогонка
Велогонка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Unikāla pasākuma rīkošanai traucē tostarp Latvijas nodokļu politika, kuras dēļ potenciālajiem sponsoriem nav īpašas intereses atbalstīt tradīcijām bagātās velosacīkstes.

RĪGA, 31. jūlijs – Sputnik. Baltijas valstu prestižākais vairāku dienu velosacīkstes – Baltic Chain tour – 2019. gadā netiks rīkotas sakarā ar finansējuma trūkumu, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Baltic Chain tour ir vienīgās velosacīkstes Baltijas valstīs, kurām piešķirta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kategorija, savukārt riteņbraucēji tajā var iegūt olimpiskajai kvalifikācijai nepieciešamos reitinga punktus.

Sacīkstes tika rīkotas kopš 2011. gada par godu unikālajai bijušās PSRS Baltijas republiku (Lietuvas, Latvijas un Igaunijas) akcijai "Baltijas ceļš", kura notika 1989. gada augustā. Toreiz 600 kilometru garumā Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji nostājās dzīvā ķēdē, savienojot tādā veidā republiku galvaspilsētas – Viļņu, Rīgu un Tallinu.

Arī velosacīkstes gāja cauri šo Baltijas valstu teritorijām un Igaunijā pat ieguva valsts nozīmes notikuma statusu.

Велосипед на велодорожке - Sputnik Latvija
Rīga atklāj Eiropas Riteņbraukšanas festivālu

Latvijā viss bija un paliek pavisam citādi. LRF ilga laika garumā cenšas saņemt no valsts Igaunijai analoģisku statusu, panākt stabilu atbalstu un finansējumu, jo tas ir svarīgs faktors kvalitatīvai šāda mēroga pasākumu rīkošanai. Diemžēl aizritējušo gadu laikā nekas nav iekustējies, konstatē LRF, un tam tostarp traucē arī valsts nodokļu politika, kuras dēļ potenciālajiem sponsoriem nav īpašas intereses atbalstīt tradīcijām bagātās velosacīkstes. Beigās iznāca, ka Latvijas posma rīkošanai šogad elementāri pietrūkst naudas.

Tā kā Baltic Chain tour ideja ir sacensību rīkošanā visu trīs Baltijas republiku teritorijā, tad arī Lietuva un Igaunija atteicās no sacīkšu rīkošanas šogad. Vienlaikus trīs valstu riteņbraukšanas federācijas cer rīkot šīs prestižās sacīkstes nākotnē.

Ziņu lente
0