Vācijas karavīri nevarēja izlidot uz Lietuvu lidmašīnas bojājumu dēļ

© Wikipedia / Wo st 01Истребитель Eurofighter немецких ВВС
Истребитель Eurofighter немецких ВВС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tehniskās apskates laikā tika konstatēts lidaparāta dzinēja bojājums.

RĪGA, 29. jūlijs – Sputnik. Vācu karavīri, kam vajadzēja ierasties Kauņā, lai papildinātu NATO bataljona rindas, nevarēja izlidot uz Lietuvu Vācijas Gaisa spēku lidmašīnas bojājuma dēļ, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu Der Spiegel.

Airbus А310 vajadzēja izlidot no Ķelnes sestdien, taču tehniskās apskates laikā tika konstatēts lidaparāta dzinēja bojājums. Rezultātā izlidošana tika atlikta līdz svētdienai.

Vienlaikus 16 kājnieku kaujas mašīnas Marder un viena remonta mašīna Büffel tika nosūtīta uz Lietuvu ar vilcienu, vēsta Der Spiegel.

Датская военная техника во время военных учений Combined Resolve III - Sputnik Latvija
Vācu mediji stāsta par NATO problēmām ar ģeogrāfiskajām kartēm

Lietuva, tāpat kā citas Baltijas valstis, aizvien biežāk paraksta aizsardzības līgumus ar ASV par nopietnām summām, aizbildinoties ar it kā redzamajiem "Krievijas draudiem". Baltijas valstīs izvietoti alianses ātras reaģēšanas spēki. Kopš 2014. gada NATO un ASV palielina militārās tehnikas apjomu un militāro mācību skaitu Baltijas reģionā.

Krievijas valdība jau vairākkārt ir atzīmējusi, ka Maskava neplāno nekādus uzbrukumus. Krievija norāda, ka rietumu militārā bloka valstis izmanto runas par "Krievijas iespējamo agresiju" un palielina pret Krieviju vērsto histēriju, lai tādējādi pēc iespējas pietuvotos Krievijas robežām.

Krievijas Drošības Padomes sekretāra vietnieks Mihails Popovs atzīmēja, ka divu gadu laikā NATO ātrās reaģēšanas spēku skaits pieaudzis 1,6 reizes – no 25 līdz 40 tūkstošiem cilvēku.

Savukārt Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško paziņoja, ka NATO dalībvalstu militārie izdevumi pērn pārsnieguši vienu triljonu dolāru – šī summa 22 reizes pārsniedz Krievijas izdevumus aizsardzībai.

Ziņu lente
0