Uz Grenlandi iet siltums, ledus kūst, vēsta meteorologi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekspertu dati liecina, ka jūlijā Grenlande zaudējusi vairāk nekā 160 miljardus tonnu ledus segas.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Klimata pārmaiņu rezultātā Grenlande šī gada jūlijā zaudējusi vairāk nekā 160 miljardus tonnu ledus segas, kas turpina kust – salai tuvojas siltā gaisa viļņi, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Pasaules meteoroloģijas organizāciju.

"Siltuma vilni izprovocējis siltais vējš, kas nāk no Āfrikas ziemeļiem un Spānijas. Prognozes liecina, ka atmosfēras fronte aiznesīs šo karsto vilni uz Grenlandes pusi, kā rezultātā celsies gaisa temperatūra un pastiprināsies ledus kušana," teikts PMO paziņojumā.

Солнце в небе - Sputnik Latvija
Temperatūra pacelsies: kāds klimats būs Rīgā pēc 30 gadiem

Ekspertu dati liecina, ka jūlijā Grenlande zaudējusi vairāk nekā 160 miljardus tonnu ledus segas – 64 miljonus olimpisku izmēru baseinu. Japiebilst, ka tika novērtēts tikai salas redzamais segums.

Vienlaikus PMO uzsvēra, ka pašreizējais ledus kušanas apjoms šī gada jūlijā vēl nav pārspējis rekordu, kas uzstādīts 2012.gadā, un diezin vai tas tiks sasniegts. Organizācijas dati liecina, ka pašreizējais ledus izplatības līmenis arktiskajās jūrās pagaidām nav sasniedzis kritiskās atzīmes, kas fiksētas 1981. un 2010.gadā, un gandrīz sasniedzis 2012.gadā reģistrēto līmeni.

Ziņu lente
0