Uztaisi ģenētisko analīzi, ja nu neesi 100% latvietis: tīklā izsmēja Bordānu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tieslietu ministra Jāņa Bordāna paziņojums par to, ka, apmeklējot Grigorija Ļepsa koncertu, IeM vadītājs Sandis Ģirģens pazemojis Latviju, izraisīja kritikas un ņirgāšanās vilni.

RĪGA, 24. jūlijs – Sputnik. Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns pēc tikšanās ar premjerministru Krišjāni Kariņu pauda neapmierinātību par to, ka IeM vadītājs Sandis Ģirģens apmeklējis Krievijas mūziķa Grigorija Ļepsa koncertu Jūrmalā, vēsta Jauns.lv.

Pazemojis Latviju

"Iekšlietu ministrs sēdēja pirmajās rindās Ļepsa koncertā, lai pazemotu Latvijas valsti," paziņoja Bordāns. Tāpat viņš piebilda, ka dienestiem, kuri atrodas Ģirģena pakļautībā, bija jāseko Lietuvas piemēram un jāiekļauj Krievijas skatuves mākslinieks, kuru Bordāns nosauca par "pietuvinātu kriminālajām aprindām", "melnajā sarakstā".

Депутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин - Sputnik Latvija
Mamikins lūdz Eiropas Komisiju tikt skaidrībā ar Latvijas melnajiem sarakstiem

Atgādināsim, ka Lietuva iekļāva Ļepsu "melnajā sarakstā" 3. maijā. Attiecībā pret skatuves mākslinieku piemērotas sankcijas tā dēvētā Magņitska likuma ietvaros, kurš ļauj iekļaut "melnajā sarakstā" personas, kas ir saistītas ar korupciju, naudas atmazgāšanu vai cilvēktiesību pārkāpumiem. Lēmumu aizliegt Grigorijam Ļepsam ieceļot Lietuvā parakstīja iekšlietu ministrs Eimutis Misūns pēc ĀM vadītāja Lina Linkēviča prasības. Tāpat Ļepsu piedāvāja iekļaut "melnajā sarakstā" trīs Seima locekļi – Ingrīda Šimonīte, Audronis Ažubalis un Laurīns Kasčūns. Lietuvas konservatori atsaucās uz amerikāņu medijiem, kuros tika ziņots, ka 2013. gadā ASV piemēroja finanšu sankcijas pret Grigoriju Ļepsu un aizliedza viņam ieceļot valstī. Saskaņā ar ASV Valsts kases departamenta datiem, dziedātājs it kā nodeva naudu kāda Eirāzijas noziedzīgā grupējuma "Brāļu loks" līdera vārdā.

Pret to, lai Ļeps uzstātos ar koncertiem Latvijā izteicās arī pazīstamais publicists Otto Ozols. Pēc viņa domām, Latvijas Ārlietu ministrijai derētu aizliegt Krievijas izpildītājam ieceļot valstī.

"Grigorijs Ļepss ir dziedātājs. Un ne tikai. Pēc ASV izmeklētāju ziņām Ļepss bijis kurjers mafijas struktūrām. Viņam liegta iebraukšana ASV, Lietuvā, Ukrainā un citur. Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs to izvēlējies ignorēt. Ne pirmā reize, kad viņš līdzīgi "piever" acis," uzrakstīja Ozols savā Twitter lapā.

Bet vai ar krievu puišiem drīkst satikties?

Šādi "izlēcieni" pret Krievijas skatuves mākslinieku nepalika bez uzmanības – situāciju tagad komentē gan politiķi, gan vienkāršie iedzīvotāji. Piemēram, deputāte Linda Liepiņa, kura Saeimā iekļuva no KPV LV saraksta, taču tagad ir izstājusies no partijas un ir neatkarīgā deputāte, uzrakstīja savā Facebook lapā par Bordānu, ka "stulbumu laikam izārstēt nevar".

"Es savukārt esmu sašutusi par Bordānu un visu viņa kompāniju! Sašutusi par kartona Jurašu. Sašutusi par Annu Potapovu. Sašutusi par dažu JKP deputātu augstpātību. Sašutusi par to, ka Jānis valkā baltas zeķes sandalēs. Es arī klausos krievu mūziku un apmeklēju krievu izpildītāju koncertus. Bordāna kungs! Ar krievu vīriešiem satikties drīkst? Par valsti domājiet, nevis pētiet, kurš un ar ko apmeklē kādus koncertus. Stulbumu laikam izārstēt nevar!" teikts paziņojumā.

Deputātes publikācija savāca lielu skaitu atsauksmju ar kritiku pret Bordānu.

"Stulbumam nav robežu, un tā ir valdība? Vecais krievu fokuss - lai novērstu uzmanību, koncentrējam to uz muļķībām - valodas jautājums, etniskās attiecības utt, problēmas, kuras ir radītas mākslīgi, jeb vispār nepastāv. Lai nerunātu par OIK, Pionieri un citiem kariņiem, par vēlēšanām, utml. Vai nav forši? 5 par izpildījumu gan, bet 1 par saturu, genocīds turpinās, piedodiet par taisnību," uzrakstīja lietotājs Harijs Millers.

Певец Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Bordāns kritizē Ģirģenu par Ļepsa koncerta apmeklēšanu

"Lai Bordāns uztaisa sev ģenētisko analīzi, ja izrādīsies, ka nav 100% latvietis - lai deportējas pats. Problem solved (problēma atrisināta – red.). A, un līdzi no nacapvienības dažus var paķert," piebilda Julie Samarsky.

"Varbūt nevajag kultūru ar politiku jaukt, ak Dievs, kur tādi pareizie uzradušies. Esam par demokrātiju, bet nu jau uzspiež savu, kuru koncertu drīkst, kuru nedrīkst apmeklēt..." pauž sašutumu lietotājs Zita Gita.

"Bordāns uzvedās kā boļševiks, pēc vislabākajām to uzvedības tradīcijām:)). Nu īpaši aprobežots nomenklatūrists," iztiecās Sanita Rozenšteina.

"Nu tagad izdos speciālu likumu, kas aizliegs ministriem un deputātiem apmeklēt noteiktu izpildītāju koncertus," ironizē Ilona Āboliņa.

"Bordānam varētu atgādināt vēl daudzas, jo daudzas lietas, ko pašpikot no Lietuvas un ASV... Šī, ar Ļepsa iekļaušanu melnajā sarakstā, tautai nav tā aktuālākā. Pa lielam, tautai no Ļepsa lielāks labums kā no Bordāna…" uzskata Sandra Šūmane.

Pauls - Sputnik Latvija
Pauls aicina likvidēt Krievijas mākslinieku melno sarakstu Latvijā

Līdzīgi komentē Bordāna izteicienus arī zem publikācijas Latvijas Krievu savienības lapā.

"Ministram pēc amata būtu jābūt visu valstī notiekošā lietas kursā. Tas, ka viņš ir kulturāls cilvēks, nekādā veidā nepazemo viņu, vēl jo vairāk valsti. Savukārt ar tādu domāšanu nebūtu slikti apmeklēt mediķus," raksta Alevtīna Zubrika.

"Cik gan viegli var viņus pazemot, nav pat nekas jādara, izskatās, ka viņi jau piedzimst pazemoti," uzskata Vjačeslavs Pavlovičs Vasiļkovs.

"Lūk, kā ir jāatstrādā sava alga, nu kaut kas taču ir jādara. Šausmas," pauž sašutumu Galina Ņikuļina.

"Šie tik karo ar krievu draudu rēgiem savās Amerikas smagi formatētās smadzenēs," norādīja Zventa Sventana.

"Šo slimību var izārstēt tikai ar Nirnbergu!" uzrakstīja Aleksandrs Borisovičs.

Ziņu lente
0