Internetā publicēts īsākais IQ tests

© Foto : pixabayОпрос
Опрос - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tests tika sastādīts vēl 2005. gadā kā kognitīvo spēju pārbaude, taču Internetā to publicējuši vien tagad.

RĪGA, 23. jūlijs – Sputnik. Masačūsetsas Tehniskā institūta (MIT) profesors Šeins Frederiks izdomājis īsāko IQ testu, kurš sastāv vien no trīs jautājumiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu tabloīdu Mirror.

Tiek atzīmēts, ka tests sastādīts vēl 2005. gadā, kā kognitīvo spēju pārbaude, taču Internetā to publicējuši vien tagad.

Testā tika iekļauti sekojošie jautājumi:

  1. Tenisa raķete un tenisa bumbiņa kopā maksā 1,10 dolārus. Raķete maksā par vienu dolāru dārgāk nekā bumbiņa. Cik maksā bumbiņa?
  2. Piecas tekstilfabrikas mašīnas ražo piecus apģērbus piecās minūtēs. Cik minūtēs 100 mašīnas izgatavos 100 apģērbus?
  3. Ezerā aug ūdensrozes. Katru dienu to skaits palielinās divas reizes. Ir zināms, ka ūdensrozes pilnībā noklās visu ezera virsmu 48 dienās. Cik dienās ūdensrozes noklās pusi ezera?
IQ testa - Sputnik Latvija
Lielbritānijā 12 gadus veca meitene pārspēja Hokinga un Einšteina IQ testa rezultātus

Tāpat zinātnieks sarīkoja eksperimentu, kurā piedalījās trīs tūkstošu dažādu jomu pārstāvji ar dažādu izglītības līmeni, tā rezultātā pareizas atbildes spēja sniegt vien 17% dalībnieku.

Profesors norāda, ka tests tikai pirmajā acu skatienā liekas viegls, to ir viegli saprast pēc izskaidrošanas, taču, lai atrastu risinājumu, galvenais ir atteikties no atbildes, kura pirmā iešaujas prātā.

Visizplatītākās atbildes uz šo testu ir attiecīgi 10 centi, 100 minūtes un 24 dienas, taču tās nav pareizas. Patiesībā pareizās atbildes ir pieci centi, piecas minūtes un 47 dienas.

Ziņu lente
0