Ukrainas prezidents parādīja videoierakstā sarūsējošo kreiseri "Ukraina"

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Pāriet pie mediju bankasРакетный крейсер "Украина" на Николаевском судостроительном заводе на Украине
Ракетный крейсер Украина на Николаевском судостроительном заводе на Украине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien Vladimirs Zeļenskis apmeklēja Nikolajevskas kuģubūvētavu, kur kopā ar aizsardzības ministru Stepanu Poltoraku aplūkoja nepabeigto kreiseri.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis publicēja videoierakstu, kurā redzams raķešu kreisera "Ukraina" bēdīgais stāvoklis. Ieraksts publicēts Zeļenska kanālā YouTube "ЗЕ!Президент", vēsta RIA Novosti.

Videoierakstā redzams kreisera "Ukraina" stāvoklis no ārienes un iekšienē, demonstrēti gaiteņi un jumts. Kuģa elementu stāvoklis ir katastrofāls – tos smagi skārusi korozija, tāpat kā nepabeigtā kreisera āriene.

Ceturtdien Vladimirs Zeļenskis apmeklēja Nikolajevskas kuģubūvētavu, kur kopā ar aizsardzības ministru Stepanu Poltoraku aplūkoja nepabeigto kreiseri. Ministrs ieteica valsts vadītājam sākt daļēju kuģa demontāžu. Poltoraks norādīja, ka patlaban "Ukrainas" bruņojumu un aprīkojumu izmantot nav iespējams.

Ракетный крейсер Украина на Николаевском судостроительном заводе на Украине - Sputnik Latvija
"Ukraina" nav vajadzīga. Kijeva joprojām nav uzbūvējusi savu vienīgo raķešu kreiseri

Projekta 1164 "Atlant" ceturtā kreisera "Padomju Savienības flotes admirālis Ļubovs" būve sākās 1984. gadā. Sešus gadus vēlāk kuģis tika nolaists ūdenī – tas bija gatavs par 75%. 1993. gadā tas nonāca Ukrainas īpašumā un ieguva tagadējo nosaukumu.

1996. gadā kreisera būve tika apturēta finansējuma trūkuma dēļ. Tālākie mēģinājumi pabeigt kreisera būvi bija neveiksmīgi, un 2017. gada beigās Ukrainas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka valsts Jūras kara spēkiem tāds kuģis neesot vajadzīgs.

Ziņu lente
0