"Viņš strādāja godīgi": EDSO aicina Kijevu atbrīvot Višinski

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasПлакат с портретом руководителя портала "РИА Новости – Украина" Кирилла Вышинского
Плакат с портретом руководителя портала РИА Новости – Украина Кирилла Вышинского - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālistus nedrīkst sēdināt cietumā par viņu profesionālo darbību, uzsvēra EDSO pārstāvis mediju brīvības jautājumos Arlems Dezīrs.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Ukrainas varasiestādēm jāizbeidz RIA Novosti Ukraina vadītāja Kirila Višinska kriminālvajāšana, uzsvēra EDSO pārstāvis mediju brīvības jautājumos Arlems Dezīrs.

Par to viņš paziņoja "Mediju brīvība un plurālisms digitālās transformācijas nosacījumos" konferences laikā Biškekā, vēsta Sputnik Kirgizstāna.

Dezīrs norādīja, ka ir visnotaļ satraukts sakarā ar Kirila Višinska stāvokli un izmanto katru iespēju atgādināt Ukrainas varasiestādēm par nepieciešamību atbrīvot žurnālistu.

"Žurnālistus nedrīkst sēdināt cietumā viņu profesionālās darbības dēļ. Viņš strādāja godīgi un pildīja savus pienākumus," paziņoja Dezīrs.

Ievelk procesu

Kā jau stāstīja Sputnik Latvija, Kirils Višinskis atrodas aiz restēm kopš pērnā gada maija, viņu arestēja sakarā ar apsūdzībām valsts nodevībā un pašpasludināto Donbasa republiku atbalstīšanā.

Pirmdien, 15. jūlijā, tiesa bez jebkāda iemesla atlika kārtējo sēdi līdz 19. jūlija. Tika gaidīts, ka 15. jūlija sēdē Višinski atbrīvos.

Kā uzsvēra Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs, procesa ievilkšana acīmredzama pierādījumu trūkuma fonā liecina par Ukrainas varas bezspēcību un tās nespēju izpildīt savas saistības.

Ziņu lente
0