Mediji: Krievijā strauji samazinājās cukura vairumtirdzniecības cenas

CC BY-SA 2.0 / Lisa Risager / SugarСахар в сахарнице с ложками
Сахар в сахарнице с ложками - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūnijā tās bija zemākās vismaz piecu gadu laikā.

RĪGA, 16. jūlijs – Sputnik. Jūnijā cukura vairumtirdzniecības cenas Krievijā samazinājās par 27,5%, salīdzinot ar pērnā gada novembri, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz RBK.

Novembrī cukurs maksāja 37 rubļus kilogramā (0,53 eiro pēc esošā kursa), bet jūnijā - jau 26,9 rubļus (0,38 eiro). Cukura ražotāju savienības vadītājs Andrejs Bodins paskaidroja izdevumam, ka tas ir ļoti netipisks kritiens. Cukura nozarē sezona sākas augustā, savukārt tās beigās - jūlijā, pieprasījums tradicionāli ir augsts, ražotājiem ir jākompensē glabāšanas izmaksas, un līdz ar to vairumtirdzniecības cenas iet uz augšu.

Kompānijas Sucden Krievijas biroja direktors Gļebs Tihomirovs apstiprināja, ka vairumtirdzniecības cenas samazinās. Pēc viņa sacītā, jūnijā tās bija zemākās vismaz pēdējo piecu gadu laikā.

Cukurs - Sputnik Latvija
Zinātnieki pastāstīja par cukura kaitīgo ietekmi uz veselību

"Sojusrossahar" par galveno šī cenas krituma iemeslu uzskata piedāvājuma dominēšanu pār pieprasījumu. Jūnija beigās Krievijā izveidojās rekordlieli cukura krājumi – 2,7 miljoni tonnu.

Mazumtirdzniecībā cenu samazinājums nav tik acīmredzams: saskaņā ar "Rosstat" datiem, kopš janvāra kilograms cukura kļuvis lētāks par 3,79 rubļiem (0,05 eiro), un jūnijā tas maksāja vidēji 43,19 rubļus (0,61 eiro). Savukārt salīdzinot ar pērnā gada jūniju, cena pat ir pieaugusi par 4,6% (toreiz kilograms cukura maksāja 41,29 rubļus jeb 0,59 eiro).

Konditorejas izstrādājumu ražotāji uzskata, ka cenu samazinājums tikai vienam ingredientam pārāk stipri neietekmēs gatava produkta cenu. Un kaut arī cukura cena samazinās, benzīna cenas un smagsvara kravas mašīnu braukšanas tarifi pa federālajām trasēm pieaug, un tas nozīmē, ka produkcijas pašizmaksa īpaši nemainās.

Ziņu lente
0