Politika

Mitrofanovs: Latvija slēpj galvu smiltīs, ignorējot ANO un EDSO rezolūcijas

© Sputnik / Sergey MelkonovМирослав Митрофанов. Акция в защиту русских школ в Риге. 2 июня 2018 г.
Мирослав Митрофанов. Акция в защиту русских школ в Риге. 2 июня 2018 г. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija nevar bezgalīgi ignorēt starptautisko organizāciju piezīmes, tāpēc jāturpina piesaistīt starptautiskās sabiedrības uzmanību krievvalodīgo apspiešanai, ir pārliecināts LKS līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Latvija joprojām ignorē tiesībsargājošo starptautisko organizāciju ziņojumus un pārskatus, kuros nosodīta krievu valodas ierobežošanas politika valstī, taču tas nevar turpināties bezgalīgi, paziņoja bijušais EP deputāts, Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs intervijā Sputnik Latvija.

Bieži vien tamlīdzīgi dokumenti izsniegti kā rekomendācijas, taču ar laiku to efektam jāuzkrājas. Pieaugot pret Latviju vērsto kritisko piezīmju skaitam, citiem delegātiem nāksies biežāk pievērst tiem uzmanību un pieprasīt darbības no Latvijas ppuses. Kad starptautiskais spiediens kļūs neizturam, valdība būs spiesta spert kaut kādus soļus.

Генеральная Ассамблея ООН - Sputnik Latvija
Krimas pārstāvji aicināja ANO izbeigt krievu diskrimināciju Latvijā un Igaunijā

"Tā tas darbojas ideālā gadījumā. Jāsaprot, ka dažu pēdējo gadu desmitu laikā viss, kas saistīts ar cilvēka tiesībām, atkāpjas aizmugures plānā salīdzinājumā ar drošības un ģeopolitikas jautājumiem.

Tāpēc tādas tiesībsargu kritizētas valstis kā Latvijas Republika, ir kļuvušas nekaunīgākas un vispār nepievērš uzmanību kritikai," paskaidroja Miroslavs Mitrofanovs.

Kā piemēru viņš minēja ANO, EDSO, Eiropas Padomes komiteju taisnīgās rezolūcijas, kam Latvija ne tikai nepievērš uzmanību, tās pat netiek publicētas. Nenotiek nekāda sabiedriska diskusija, viss beidzas ar oficiālo mediju skopiem paziņojumiem par kāda ziņojuma publikāciju.

"Taču šie mēģinājumi tēlot strausu, kas slēpj galvu smiltīs, nevar turpināties ilgi, jo agri vai vēlu starptautiskais spiediens noved pie nepieciešamības reaģēt," ir pārliecināts politiķis.

Protams, viens pieteikums, viens pārskats neko nemaina, taču vajag klauvēt slēgtajās durvīs, jo nākotnē dokumentu kritiskā masa var uzlabot dzīvi valstī.

"Saskaņa" pārkāpusi vēlētāju gribu

Sekmīgs darbs krievvalodīgo tiesību aizsardzības jomā lielā mērā ir atkarīgs arī no delegāciju sastāva starptautiskajās organizācijās, piemēram, EPPA.

Марш в защиту русских школ Наш выбор. 15 сентября 2018 г. - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krieviem ārvalstīs nosprausta fināla stunda

Latvijas Krievu savienība nav iekļuvusi Saeimā un nevar nosūtīt savu pārstāvi uz EPPA. Taču pārstāvis ir partijai "Saskaņa", ko atbalsta krievvalodīgo vairākums, - Boriss Cilēvičs.

"Diemžēl "Saskaņas" pārstāvis nobalsoja pret Krievijas atgriežanos pie pilnvērtīga darba EPPA. Tātad šis pārstāvis faktiski ir nodevis savus vēlētājus, pārkāpjot krievvalodīgo iedzīvotāju absolūtā vairākuma gribu – viņi uzskata, ka ar Krieviju jānotiek sadarbībai ar draudzības un atklātības noteikumiem, nevis jāpakļauj tā diskriminācijai un izolācijai, kā to pieprasa daudzi rusofobi no Baltijas valstīm, Polijas, Zviedrijas un tā tālāk," uzsvēra Mitrofanovs.

Ziņu lente
0