Eksperti brīdina par iespējamo defoltu ASV septembrī

© AP Photo / Alex BrandonПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada sākumā ASV valsts parāds pirmo reizi vēsturē pārsniedza 22 triljonus dolāru.

RĪGA, 11. jūlijs – Sputnik. Tuvākajā laikā ASV var saskarties ar defoltu, brīdina aģentūra Bloomberg, atsaucoties uz Divpartiju politikas centra (BPC) ziņojumu.

Analītiķi uzsvēra, ka ASV var pārsniegt valsts parāda limitu jau septembra sākumā, ja Kongress nepieņems lēmumu par tā palielināšanu, norāda RIA Novosti.

Американский доллар - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sociālajai aprūpei jāpieliek punkts: ASV dzēsīs valsts parādu uz pensionāru rēķina

Pie tam iepriekš speciālisti prognozēja, ka šāda situācija iespējama tikai oktobrī vai novembrī.

Eksperti norāda, ka defolta risku rada pārāk mazie nodokļu ieņēmumi, kas pieauguši tikai par 3% salīdzinājumā ar pērno gadu prognozēto 6% vietā.

Pie tam atzīmēts, ka 26.jūlijā ASV Kongresa apakšpalāta dodas atvaļinājumā, bet jautājums par valsts parāda limita palielināšanu vēl nav pat izskatīts.

BPC Ekonomiskās politikas nodaļas vadītājš Šajs Akabass norādīja, ka valdībai jāatrisina problēma līdz 26.jūlijam, pretējā gadījumā Vašingtona, iespējams, nenodrošinās savu kredītsaistību izpildi.

2019. gada sākumā ASV valsts parāds pirmo reizi vēsturē pārsniedza 22 triljonus dolāru. Pie tam 2018. finanšu gadā Savienoto Valstu budžeta deficīts pieauga par 17% un sasniedza 779 miljardus dolāru.

Domājams, līdz 2020.gadam tas pārvarēs triljona dolāru atzīmi. Pie tam joprojām saglabājas valsts parāda pieauguma paātrināšanās tendence, jo valdības izdevumi netiek kontrolēti.

Ziņu lente
0