Ugunsdzēsēji nepaguva laicīgi atbraukt uz Latvijas Saeimu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsgrēku Saeimā nodzēsa vēl pirms glābēju ierašanās: neviens nav cietis.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Trešdien, 10. jūlijā, Latvijas Saeimas ēkā notika uzliesmojums, vēsta Mixnews.lv.

Sāka gāzt dūmi, nostrādāja detektors, un uz negadījuma vietu izbrauca Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) brigāde. Tikmēr no parlamenta ēkas tika evakuēti 25 cilvēki.

VUGD pārstāve Inta Palkavniece paskaidroja, ka ugunsgrēks bijis neliels un par iemeslu kļuva īssavienojums. Atrast uzliesmojuma avotu un nodzēst to izdevās vēl pirms glābēju brigādes ierašanās.

Viens no Twitter lietotājiem, braucot garām Saeimai, pievērsa uzmanību VUGD un ātrās palīdzības mašīnām un ierakstīja nelielu video.

"Kas pie @Jekaba11 noticis 8:30?" uzrakstīja viņš.

​Kas ir interesanti, iepriekš tika ziņots par applūšanu kādā no Saeimas ēkām. Kaut gan, patiesībā, par applūšanu notikušo ir diezgan grūti nosaukt, līdzīgi tam, kā arī šorīt notikušo uzliesmojumu – par ugunsgrēku. Kādā no Saeima ēkām Jēkaba ielā 16 zem stikla jumta sāka tecēt griesti.

Griestos parādījās plaisas, no kurām sāka pilēt ūdens. Zem pilējuma vietām nolika spaiņus. Taču izmirka arī daļa sienas.

Vērts atgādināt, ka ilgstošais lietus, kurš vairākas dienas nemitīgi gāza Rīgā, pamatīgi applūdinājis visu pilsētu. Rīgas ielās tika izvests desmitiem speciālās tehnikas ūdens atsūknēšanai. Rīgas domes Satiksmes departamentā norādīja, ka, ņemot vērā nokrišņu daudzumu, pat vismūsdienīgākās lietus notekūdeņu kanalizācijas sistēmas nav spējīgas tikt galā ar šādu ūdens apjomu uzreiz.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Oļegs Burovs pieprasīja atbildīgajām iestādēm sniegt informāciju par nokrišņu radītajiem zaudējumiem. Noskaidrojās, ka lietusgāzes dēļ applūda vairāki Rīgas ielu posmi, turklāt Rīgas domes Īpašumu departaments paziņoja, ka spēcīgo nokrišņu dēļ applūduši arī vairāku Rīgas centra skolu pagrabstāvi.

Laikapstākļi nepriecē

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, šonedēļ laikapstākļi negrasās lutināt Latvijas iedzīvotājus ar siltumu un sauli. Vienīgais, ko nesola sinoptiķi, ir spēcīgās vētras, kas pagājušajā nedēļā gāza kokus galvaspilsētā un izputināja zemnieku saimniecības reģionos. Taču, kā sola meteorologi, vējš un lietus nepametīs Latviju arī šonedēļ.

Savukārt ap sestdienu no austrumiem Latvijai pietuvosies jauns ciklons, tādēļ valstī būs gaidāmas jaunas plašas nokrišņu zonas un brāzmains vējš, kurš atnesīs teritorijai kārtējo aukstuma vilni.

Ziņu lente
0