Broku un Milleru izlaida no izolatora

© facebook.com / KNAB.lvАнтикоррупционное агенство Латвии
Антикоррупционное агенство Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes deputāte no Nacionālās apvienības Baiba Broka un uzņēmējs Ivars Millers tika aizturēti liela apmēra kukuļa lietas ietvaros.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Rīgas domes deputāte un uzņēmējs Ivars Millers pameta īslaicīgās aizturēšanas izolatoru, vēsta LTV.

Broka noliedz kukuļa saņemšanu ar  Latvijas Biatlona federācijas starpniecību.

Viņas advokāts atteicās atbildēt uz jautājumu par to, vai pret Broku tika piemērots kaut kāda veida ierobežošanas pasākums.

Milleram aizliegts izbraukt no valsts un tuvoties noteiktām personām. Uzņēmējs grasās apstrīdēt šos soda pasākumus. Viņš noliedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izvirzītās apsūdzības, taču atsakās sniegt sīkākus komentārus.

​Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, pirmdien, 8. jūlijā, KNAB darbinieki aizturēja trīs cilvēkus 20 tūkstošu eiro liela kukuļa lietā: Rīgas domes deputāti, Latvijas Universitātes rektora vietnieci juridiskajos jautājumos Baibu Broku un uzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru.

Kratīšana tika veikta Latvijas Universitātē un Rāvja dzīvesvietā. Rāvja advokāte Elīna Dobulāne paziņoja, ka viņas klientam šajā kriminālprocesā nav nekāda statusa.

Политик Байба Брока - Sputnik Latvija
Viedoklis
Izņēmumi un noteikumi: kādēļ aizturēja Baibu Broku

Baiba Broka tika atstādināta no rektora vietnieka amata un zaudēja vadītājas posteņus abās Latvijas Universitātes iepirkumu komisijās.

Krimināllieta visticamāk ir saistīta ar Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra trešās kārtas būvniecību Torņakalnā. Pēc dažām dienām bija jāpaziņo šī iepirkuma konkursa uzvarētājs, kur viens no pretendentiem bija arī Rāvja firma "Skonto būve".

Universitātes pārstāve Edīte Megne paziņoja, ka šobrīd iepirkuma konkurss ticis apturēts, lai pārliecinātos, ka tajā nav bijis nekādu pārkāpumu. Tas ir sevišķi svarīgi tāpēc, ka projekts paredz Eiropas Investīciju bankas līdzfinansējumu.

Ziņu lente
0