Madonas novadā ceļmalā šoferis atrada baskājainu zēnu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija izsaka pateicību vīrietim, kurš, ieraugot bērnu bez uzraudzības, apturēja mašīnu.

RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. Madonas novadā ceļmalā vadītājs ieraudzīja bērnu bez vecākiem un piezvanīja policijai, vēsta Vidzemes novada Valsts policijas nodaļa.

Šoferis pamanīja baskājainu zēnu Pļaviņas-Madona-Gulbene ceļa malā, apstājās, novērtēja situāciju un nogādāja bērnu tuvākajā degvielas uzpildes stacijā, kur arī izsauca policiju.

Valsts policijas Vidzemes reģionālās pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša pastāstīja, ka bērnu pieskatīja vecmāmiņa, taču vienā brīdī viņa atklāja, ka bērns pazudis no redzesloka, un sāka viņu meklēt.

Zēnu aizveda mājās pie vecākiem.

Логотип компании Audi  - Sputnik Latvija
Kam pazudusi mašīna? Rīgā atrasts pamests Audi

Policija izsaka pateicību vīrietim, kurš, ieraugot bērnu bez uzraudzības, apturēja mašīnu un nekavējoties izsauca policiju, lai nogādātu viņu drošā vietā.

"Šāda iedzīvotāju iniciatīva palīdz policijai gādāt par sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī [veicina] ātrāku bērnu nonākšanu drošos apstākļos," komentēja situāciju Bukša, aicinot iedzīvotājus ne vien informēt par bērniem, kuri nomaldījušies, bet arī apspriest ar bērniem ar drošību saistītus jautājumus.

Policija uzsver: ir svarīgi pārliecināties, ka jūsu bērns spēj nosaukt savu vecāku vārdus un uzvārdus, savas mājas atrašanās vietu – ja ne konkrētu mājas vai dzīvokļa numuru, tad vismaz tuvāko rajonu, kā arī zina vecāku telefona numuru vai vismaz tur pie sevis zīmīti ar šiem datiem.

Ziņu lente
0