Pilsētas, ko Krievijas iedzīvotāji iesaka apmeklēt ārzemju tūristiem

© © Sputnik / ЮрченкоКазанский собор, один из крупнейших храмов Санкт-Петербурга
Казанский собор, один из крупнейших храмов Санкт-Петербурга - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviasales eksperti aptaujāja 34 tūkstošus lietotāju un noskaidroja, kuru valsts pilsētu viņi iesaka apmeklēt ārzemju tūristiem.

RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. Sanktpēterburgu nosaukuši par labāko pilsētu, ar kuru ārzemniekiem ir vērts sākt iepazīt Krieviju, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Aviasales.

Servisa eksperti aptaujāja 34 tūkstošus lietotāju un noskaidroja, ar kuru valsts pilsētu viņi iesaka ārzemju tūristiem sākt iepazīšanās ar Krieviju.

Par Sanktpēterburgu nobalsoja 56% respondentu. Saskaņā ar servisa datiem, uz Pēterburgu visbiežāk brauc tūristi no Vācijas, Kazahstānas, Itālijas, Gruzijas, Baltkrievijas, Moldovas un Armēnijas.

Невский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Nosaukti ārvalstu tūristu vidū populārākie Krievijas reģioni

Maskava ieņem otro vietu, ar galvaspilsētu savu ceļojumu ārzemniekiem iesaka sākt 32% aptaujāto. Šis galamērķis, saskaņa ar servisa datiem, ir īpaši populārs tūristiem no Kazahstānas, Baltkrievijas, Vācijas, Armēnijas, Izraēlas, Čehijas un Ķīnas.

Kazaņu ārzemju viesiem iesaka apmeklēt 7% aptaujāto Krievijas iedzīvotāju. Viņi norāda, ka Tatarstānas galvaspilsēta ir kolorīta pilsēta, kura apvienojusi dažādu tautu kultūru. Visbiežāk, saskaņā ar Aviasales datiem, uz Kazaņo atlido tūristi no Kazahstānas, Baltkrievijas, Čehijas, Vācijas, AAE un Lielbritānijas.

Par Sočiem, kā par ārzemniekiem interesantāko pilsētu, nobalsoja 5% respondentu. Šeit, pēc Krievijas iedzīvotāju domām, jāapskata olimpiskie objekti, jāaizbrauc uz Krasnaju Poļanu un jāizbauda Melnās jūras saulrieti. Sočus apmeklē ceļotāji no Armēnijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Izraēlas, Gruzijas, Vācijas un Turcijas. Aviobiļetes no ārvalstīm vidēji maksā nedaudz vairāk par 16 tūkstošiem rubļu (224 eiro – red. piez.).

Ziņu lente
0