Auksts un lietains: sinoptiķi par šīs nedēļas laikapstākļiem Latvijā

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийДевушки в дождевиках на пляже Юрмалы
Девушки в дождевиках на пляже Юрмалы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aukstuma periods, ko sinoptiķi mīli iesaukuši par "zaļo ziemu", turpinās – visu nedēļu būs lietains, vēss un vējains.

RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. Šonedēļ laikapstākļi, izskatās, nelutinās Latvijas iedzīvotājus ar siltumu un sauli. Vienīgais prieks ir par to, ka spēcīgo vētru, kas pagājušajā nedēļā gāza kokus galvaspilsētā un izputināja zemnieku saimniecības reģionos, sinoptiķi nesola. Taču vējains laiks saglabāsies arī šonedēļ.

Pirmdien Latvijas teritorijas lielākajā daļā līs lietus. Atsevišķos rajonos gaidāms ilgstošs lietus, kā arī pērkona negaiss un krusa. Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, kurš pērkona negaisa laikā var būt brāzmains. Gaisa temperatūra dienā būs +14…+19 grādi.

Otrdien atkal būs jāņem līdzi lietussargi un gumijas zābaki – dienā nokrišņu intensitāte, sevišķi, Vidzemē, var sasniegt 15-20 mm. Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, kurš pērkona negaisa laikā var sasniegt brāzmās 15-17 metrus sekundē. Gaisa temperatūra naktī būs +10…+15 grādi, dienā nebūs īpaši siltāk: +15…+19 grādi.

Nedaudz pozitīvāku ainu sinoptiķi prognozē ceturtdien, kad Latvijā, iespējams, kļūs mazāk nokrišņu. Sliktā ziņa ir tāda, ka debesis joprojām klās mākoņi un pūtīs ziemeļu vējš, tādēļ dienā temperatūra nepacelsies augstāk par +18…+20 grādiem.

Nav pārāk optimistiskas prognozes arī šīs nedēļas brīvdienām. Ap sestdienu no austrumiem Latvijai pietuvosies jauns ciklons, tādēļ valstī būs gaidāmas jaunas plašas nokrišņu zonas un brāzmains vējš, kurš atnesīs teritorijai kārtējo aukstuma vilni.

Ziņu lente
0