Politika

20 tūkstošu kukulis: Baiba Broka ir aizturēta

CC BY 2.0 / fr.wikipedia.org / Saeima / Baiba BrokaПолитик Байба Брока
Политик Байба Брока - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopā ar Broku par 20 tūkstošu eiro kukuļņemšanu Latvijas Universitātē aizturēti vēl divi cilvēki.

RĪGA, 8. jūlijs - Sputnik. Latvijas Universitātes rektora vietniece juridiskajos jautājumos, Rīgas domes deputāte no Nacionālā bloka Baiba Broka tika aizturēta par kukuļņemšanu, ziņo rus.tvnet.lv.

Iepriekš kļuva zināms, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki ir apmeklējuši Latvijas Universitāti, kur iepriekš atklātā kriminālprocesa ietvaros tika veiktas operatīvas procesuālās darbības, tai skaitā kratīšana. Trīs personas, ieskaitot Broku, ir aizturētas.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Nacionālā apvienība iesniegs likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu

Kriminālprocess uzsākts par kukuļa piedāvājumu valsts amatpersonai un par kukuļa pieņemšanu, paziņojis KNAB. Pēc Iestādes informācijas, minētā persona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs, un esot pieņēmusi kukuļa piedāvājumu, noformējot to kā ziedojumu. Kukuļa apmērs bija ne mazāks par 20 tūkstošiem eiro. Pēc KNAB ziņām, Latvijas Universitātes iepirkumu komisijas priekšsēdētāja 2019. gadā bija tieši Broka.

Detalizētāku informāciju Iestāde nepaziņo, apsolot sniegt to vēlāk.

Baibai Brokai ir 43 gadi, viņa dzimusi Madonā. Pēc Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes absolvēšanas uzsākusi jurista karjeru. Vēlāk sākusi politisku karjeru un kļuva par vienu no Nacionālās apvienības līderiem. 38 gadu vecumā viņa ieņēma, un pēc astoņiem mēnešiem pameta Latvijas Tieslietu ministra amatu. Piedalījusies Eiropas Parlamenta vēlēšanās, divas reizes tika izvirzīta Rīgas mēra amatam. Kopš 2014. gada ir Latvijas biatlona federācijas prezidente. Brokai ir divi bērni.

Ziņu lente
0