NBS komandieris: NATO valstis apskauž Latviju sieviešu dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovЖенщины-военнослужащие трёх родов войск
Женщины-военнослужащие трёх родов войск - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš pastāstīja, kāpēc sievietes armijas ierindā rada skaudību Latvijas sabiedroto vidū.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš pastāstīja, ka 17% karavīru Latvijas armijā ir sievietes, vēsta Rus.lsm.lv.

Kalniņš atzīmēja, ka NBS dien visai liels skaits sieviešu, un par to citas NATO valstis Latviju apskauž. Pie tam pacietīgās, uzcītīgās un disciplinētās sievietes daudzās jomās pārspēj vīriešus.

Приготовление пищи на кухне - Sputnik Latvija
Pasaules Bankas ziņojums: Latvijā vīrieši un sievietes ir vienlīdzīgi

Kalniņš norādīja, ka sievietes Latvijas NBS izvēlas visdažādākās specializācijas – no helikopteru pilotēšanas līdz dienestam speciālo uzdevumu vienībās.

Ierobežojumu nav. Ir sievietes – pilotes, ir sievietes speciālo uzdevumu vienībās, ir dāmas, kas izvēlējušās informāciju tehnoloģijas.

NBS komandieris atzīmēja, ka citās valstīs, piemēram, pat tiekot radīti specializēti centri, lai apgūtu un pārņemtu Latvijas pieredzi. Viņš paskaidroja, ka runa ir par Skandināviju.

Esteres fenomens

Jāpiebilst, ka no janvāra Latvijas armijā strādā kapelāne – vecākā leitnante Estere Pumpura. Tas ir neparasts gadījums – sieviete pirmo reizi valsts vēsturē pieņemta kara dienestā kā garīdzniece.

Pumpura pastāstīja, ka armijā viņa sagaidīta ļoti draudzīgi un viņa nav saskārusies ar situāciju, kurā viņas kompetence būtu mazāka nekā vīriešiem un viņa nevarētu kaut ko paveikt.

Tolaik Iļģuciema sieviešu cietuma kapelāne Rudīte Locāne atzīmēja, ka "Esteres fenomens ir unikāls" un viņas iecelšana amatā ir pavērsiens, ko agrāk nebūtu bijis iespējams pat iedomāties.

Ziņu lente
0