Narkomāni, troksnis un nelikumīgs pieslēgums: mājas iedzīvotāji Rīgā vairs nevar klusēt

© Sputnik / Олег Золото / Pāriet pie mediju bankasУничтожение наркотиков Сотрудниками ФСКН
Уничтожение наркотиков Сотрудниками ФСКН - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzīvoklim otrajā stāvā kādā mājā Čiekurkalnā ilgu laiku nebija īpašnieka, un tā iemītnieki, pēc kaimiņu teiktā, sarīkojuši tur narkomānu perēkli un nelikumīgi pieslēgušies elektrotīklam. Kā reaģē atbildīgie dienesti?

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik. Kāda divstāvu nama iedzīvotāji Čiekurkalnā vairs nespēj klusēt - viņi dzīvo bailēs un pastāvīgi izjūt diskomfortu otrajā stāvā dzīvojošo kaimiņu dēļ, stāsta programma Bez Tabu.

Pirms vairākiem gadiem dzīvokļa saimnieks miris, radinieku viņam neesot bijis, bet viņa civilsieva, vēloties nopelnīt, īpašumu izīrējusi. Pēc zināma laika īrnieki sapratuši, ka sieviete nav dzīvokļa īpašniece, un pārstājuši maksāt.

"Cilvēki ar zemu dzīves līmeni sāka tur dzīvot, narkomāni sāka te dzīvot, alkoholiķi, visa iela zināja, ka mūsu mājā ir "točka", kurā tirgo narkotikas. Visi narkomāni šeit nepārtraukti nāca, pirka narkotikas. Uz mūsu sūdzībām policija atbildēja, lai savācam pierādījumus," stāstīja viena no iedzīvotājām.

Reiz dzīvoklī ieradusies specvienība, tomēr jau pēc pāris dienām kaimiņi turpinājuši veco dziesmu, tikai vairs ne tik atklāti.

Iedzīvotāji pastāvīgi izsauc ne tikai policiju, bet arī "Latvenergo", jo kaimiņi nelikumīgi pieslēgušies elektrībai.

Tatjana, dzīvokļa kaimiņiene pastāstīja: "Atbrauc "Latvenergo", nogriež vadus, aizbrauc prom, un kaimiņi uzreiz jau atkal pieslēgušies elektrībai. Piecas minūtes pat nepaiet, atkal zvanām "Latvenergo". Viņi atbild: "Mēs neko nevaram izdarīt."

Dzīvoklī ir bērni

Iedzīvotājus satrauc arī tas, ka tajā pašā dzīvoklī aug divi mazi bērni. Zēnam būs trīs gadi, meitene - vien gadu veca.

"Visi kopā ziņojām bāriņtiesai, policijai, rezultāta nekāda nav, sociālais dienests ierodas reizi pusgadā, kad mājā viss ir kārtībā un aizbrauc," stāsta mājas iedzīvotāja Signe.

Бездомный - Sputnik Latvija
Bezpajumtnieku paradīze pie Ķengaraga tirgus: odekolons par 0,80 EUR un zupas virtuve

Žurnālistiem izdevies aprunāties ar bērnu māti Olgu. Viņa šeit dzīvo apmēram piecus gadus. Sākumā viņa maksājuši īri, jo bijusi vienošanās ar mirušā saimnieka brāli. Pēc tam arī viņš miris, neviens ārā neesot dzinis, rēķini netika sūtīti.

Jauno sievieti kaitina kaimiņi, kuri regulāri saucot policiju un sociālo dienestu, bet viņa par bērniem rūpējoties.

"Aizvakar atbrauca jaunais īpašnieks un teica, ka mums ir apmēram mēnesis laika, lai izvāktos. Kur problēma? Īrēsim kaut kur dzīvokli.

Es viņus (kaimiņus) neaiztieku, es drīzāk pati izsaukšu policiju, ka viņi man neliek mieru. Pirmā stāva kaimiņiene uzskata, ka bērniem ir jāiet gulēt deviņos, bet manējie iet vienpadsmitos gulēt, tad viņa sit ar koku pa griestiem. Vai tas ir normāli?" ir neizpratnē Olga.

Gaidāmas pārmaiņas

"Rīgas namu pārvaldnieks"  atzina, ka situācija ir neparasta. Īpašums ilgu laiku bijis bez saimnieka, vairākas reizes pārvaldnieks centies tajā iekļūt, bet nesekmīgi. Nesen īpašums izlikts izsolē, un tuvākajā laikā tam būs jauns īpašnieks, tad arī situācija mainīsies. Dzīvoklī deklarēti četri cilvēki, un rēķini tiek izrakstīti katru mēnesi.

Арно Чориев - Sputnik Latvija
Arno un viņa divi simti bērnu: kurp bēg Rīgas bezpajumtnieki

"Apstākļos, kad dzīvokļu īpašnieki vai arī saistītās personas nesedz izdevumus, kas saistīti ar dzīvokļa lietošanu, komunālajiem maksājumiem un pārvaldīšanu, protams, pārvaldnieks vēršas tiesā un veic piespiedu piedziņu par saņemtajiem pakalpojumiem," skaidroja Rīgas namu pārvaldnieka pārstāvis Krists Leiškalns.

Rīgas pašvaldības policija saņem izsaukumus uz šo adresi vidēji reizi mēnesī, piemēram, par koplietošanas telpu piegružošanu, smēķēšanu, miera traucēšanu, kā arī par bērnu dzīvesvietas apstākļiem.

"Šajā gadījumā gan izsaucēju sniegtā informācija neapstiprinājās, bērni bija pabaroti, apģērbti, un arī vecāki nebija ne lietojuši alkoholu, ne arī kādas citas apreibinošās vielas. Tomēr RPP izsaukumus saistībā ar bērniem uztver ļoti nopietni, un nākamajā dienā mēs izsūtam vēlreiz ekipāžu uz notikumu vietu, lai veiktu neplānotu bērnu dzīvesvietas apstākļu pārbaudi," norādīja Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Zemene.

Ziņu lente
0