Spēcīgs ugunsgrēks uz Latvijas un Krievijas robežas: liesmas izplatījās meža dziļumos

© pixabayЛесной пожар
Лесной пожар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ugunsdzēsēji informēja Krievijas kolēģus par iespējamu uguns izplatīšanos arī Krievijas teritorijā; dzēšanas darbos iesaistīts armijas helikopters.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. Latvijas ugunsdzēsēji turpina dzēst meža un kūdras ugunsgrēkus Beržovkas kūdras purvā Krāslavas novada Malnavas pagastā.

Naktī mainījās vēja virziens, kas ļāva liesmām izplatīties meža dziļumos. Liesmas iznīcina koku saknes, un stumbri krīt lejā, kas rada paaugstinātu bīstamību ugunsdzēsējiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņo, ka izsaukums tika saņemts 1. jūlijā, plkst. 15:43. Ugunsdzēsēji konstatēja lielus dūmus un strauju liesmu izplatīšanos stiprā vēja dēļ. Situāciju apgrūtina tas, ka tuvumā nepietiek ūdens ievākšanas avotu.

​Tika iesaistīti 30 glābēji un 10 speciālās tehnikas vienības, kā arī divi Meža dienesta transportlīdzekļi, privātuzņēmuma tehnika, Latvijas Dzelzceļa resursi. Dzēšanas darbus no gaisa veic Nacionālo bruņoto spēku helikopters, savukārt Valsts robežsardzes helikopters seko līdzi liesmu izplatībai.

Ugunsgrēks sākās četru kilometru attālumā no Krievijas Federācijas robežas. Informācija par notikušo un iespējamo liesmu izplatīšanos Krievijas teritorijā nodota Krievijas dienestiem.

Ņemot vērā spēcīgo dūmaku, operatīvie dienesti šobrīd izmeklē tuvumā esošos ciemus, lai nepieciešamības gadījumā palīdzētu iedzīvotājiem un evakuētu viņus.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka, ja jūs jūtat dūmu smaku, jāaizver logi un durvis. Ja sadūmojums ir spēcīgs un jūs izjūtat pašsajūtas pasliktināšanos, nekavējoties jāzvana pa tālruni 112.

​Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, pērnais gads Latvijā palicis atmiņā ar nebijušu karstumu un biežiem ugunsgrēkiem – pēdējo reizi tik liels ugunsgrēku skaits bija 2006. gadā.

Šogad Latvijas iedzīvotājiem arī nācās saskarties ar nebijušu karstumu, savukārt pirmais pusgads kļuvis par saulaināko visā satelītu novērojumu vēsturē.

Anomālos laikapstākļos ir īpaši svarīgi ievērot ugunsdrošības noteikumus.

Ziņu lente
0